Kjenn din by | Byvandringer
En unik mulighet til å bli bedre kjent med Oslos mangfoldige fortid og nåtid Vandringene er gratis
En unik mulighet til å bli bedre kjent med Oslos mangfoldige fortid og nåtid Vandringene er gratis
Aktuelle undervisningstilbud for barnehage, barneskole, ungdomsskole og videregående skole.
Med isoporkuler, blomsterpinner, maling, garn, tøybiter, plastposer og gamle klesplagg tryller vi fram morsomme og unike dukker! Ta med barna å drop in-verksteder på Teatermuseet i sommer.
Undergrunnsstemmer og frigjøringskamp i skeiv kunsthistorie. Få et innblikk i historien fra dem som selv har opplevd den.
Bli med inn i figurteaterskapers Karel Hlavatý sitt fantasiunivers. Se dukker, tegninger og fotografier fra mannen bak Titten Tei.
Fra 20. mai inntar 14 skeive organisasjoner hver sin gamle fengselscelle på Interkulturelt Museum. Sammen med Pride Art kuraterer de sin egen utstilling der de viser ulike nyanser av skeiv kunst og kultur.
Vi gjentar suksessen med babysang på Bymuseet og inviterer nybakte foreldre til sangstund i den vakre ballsalen fra 1700-tallet.
Møt seks kvinner som utfordret tanken om fotografering som et mannsyrke.
Her finner du åpningstider for Bymuseet, Teatermuseet, Arbeidermuseet og Interkulturelt Museum påske, mai og pinse 2022.
Hva mener Oslos befolkning om forelskelse og kjærlighet, sånn egentlig? Ny utstilling på Interkulturelt Museum fra 10. mars.
I år er det 50 år siden avkriminaliseringen av homoseksualitet i Norge. Gjennom nye utstillinger og arrangementer på alle arenaer vil Oslo Museum benytte året til å markere byens rolle i den skeive historien.
Hvor mye arbeid og kunnskap ligger det bak et klesplagg av en slik kvalitet at det kan følge en person gjennom et helt voksenliv? Og hva forteller herredressen om maskulinitet, konformitet og makt?
Tekstilkunstner Franz Schmidts utstilling viser arbeidet bak den klassiske Blådressen.
Hvordan har kunstnere sett og tolket Oslo de siste 300 årene? Se byen gjennom kunstnernes øyne.
Kom og lek i bakgården vår! Kast på stikka, hopp litt tau eller skriv på kritt-tavle. Bli med på god gammeldags moro hver første lørdag i måneden.
Hva er typisk Grønland? Dette forsøker ungdommer fra bydelen å svare på i gateutstillingen Grøntland. Se utstillingen utenfor Grønland kirke fra onsdag 22. september.
ON TOUR
I høst reiser Interkulturelt Museum byen rundt i den rullende kjærlighetsbanken, Loveyota. Vi samler Oslofolks fortellinger om kjærlighet på tvers av alder, generasjon og tradisjon.
Hvorfor har vi de sykehusene vi har? Hvorfor er de utformet som de er, og hvem drev sykehusene? Bli med fra etableringen av Oslo Hospital på 1200-tallet til vedtaket om å legge ned Ullevål sykehus i 2019.
Bli med på en vandring gjennom tid og rom i Frogner Hovedgård. I veggene og bak fasaden skjuler det seg spennende historie.
Hva skjer når hverdagens spilleregler blir endret, og du plutselig står overfor begrensninger og vanskelige valg? Gjennom helt unikt og hittil upublisert materiale får du innblikk i krigshverdagen til barn og unge i en okkupert hovedstad.
Oppdag skatter fra kostyme- og modell-samlingen som spenner fra Christiania på 1700-tallet via Paris i mellomkrigstiden og fram til vår egen tid.
Nyt ferske vafler og nykvernet kaffe i historiske omgivelser rett ved Akerselva.
Hvilke fordommer har du? Ta pulsen på dine egne fordommer i utstillingen «Typisk dem» på Interkulturelt Museum.
Hvordan så bestemors kjøkken ut? Kjenner du igjen detaljer fra 50-tallskjøkkenet?
[Midlertidig stengt grunnet arbeid i utstillingsområdet]
Historien bak dagens mangfoldige storby.
Den industrielle revolusjon i Norge foregikk ved Akerselva, fra midten av 1840-årene. På Sagene og i Nydalen, etablerte Norges første tekstilfabrikker seg. Denne historien løftes fram via fire stemmer!
Arbeidermuseet inviterer til erindringstilbud for personer med demens. Gjennom sansebasert formidling ønsker vi å trigge gode minner og erindringer fra eget liv.
Seniortilbud for spreke eldre
Erindringstilbud for personer med demens. Tilbudet tar utgangspunkt i utstillinger som viser Oslos historie. Gjennom sansebasert formidling ønsker vi å vekke gode minner og erindringer fra de eldres eget liv.
Ta turen inn i utstillingen Forvandlingens kunst, der skatter fra Teatermuseets samling flettes sammen med høydepunkter fra Oslos teaterhistorie.
Vil du bli bedre kjent med Oslos industri- og arbeiderhistorie?