Stiftelsen Oslo Museum ble etablert i 2006 som en sammenslutning av Bymuseet, Teatermuseet og Interkulturelt Museum. Arbeidermuseet ble opprettet som en del av Oslo Museum i 2013. Publikum kan i dag besøke Oslo Museum på Frogner (Bymuseet og Teatermuseet), Grønland (Interkulturelt Museum) og Sagene (Arbeidermuseet) samt på kulturhistoriske vandringer ute i byen.

Oslo Museum skal samle Oslo og være en byhistorisk kunnskapsbank og en attraktiv og relevant møteplass i den mangfoldige storbyen. Museet tilbyr en rekke varierte utstillinger, byvandringer, familiearrangementer, samtaler og foredrag i tillegg til tilrettelagte tilbud til skoleelever og eldre. Museet forvalter en av landets største fotosamlinger samt en stor samling av malerier og Oslo-portretter og en rik gjenstandssamling.

Oslo Museum er i hovedsak finansiert av Oslo kommune og Kulturdepartementet. I tillegg mottar museet prosjektmidler fra forskjellige offentlige instanser og private stiftelser.

I 2019 ble Oslo Museum kåret til årets museum av Norges museumsforbund. I 2023 ble museet tildelt Demensprisen i Oslo for det mangeårige arbeidet med inkludering og tilrettelegging av tilbud til personer med demens.  

Kolonialforretning i Oslo 1936. Svart-hvitt.
Samlingene

Oslo Museum forvalter en av landets største fotosamlinger samt en stor samling av malerier og Oslo-portretter og en rik gjenstandssamling.

Om samlingene

Ansatte og styret

Ønsker du å kontakte en ansatt direkte? Her finner du oversikt over alle ansatte og styret i Oslo Museum.
Ansatte Styret

Kontakt oss
Generelle henvendelser: post@oslomuseum.no

Skal du bestille foto, skoletilbud, seniortilbud eller omvsininger, eller vil du leie lokaler, gi en gave til museet eller komme i kontakt med biblioteket?

Finn kontaktinformasjon

Strategi, årsmeldinger og vedtekter

Her finner du museets strategiske plan, vedtekter og årsmeldinger.

Strategi, årsmeldinger og vedtekter

En person fra Oslo Museum intervjuer en mann som holder et barn i hånden. Fargerik bil i bakgrunnen.
Forskning og kunnskapsutvikling

En del av Oslo Museums formål er å utvikle ny kunnskap om Oslos historie, teaterhistorie, kulturelt mangfold og kunnskap om egne samlinger.

Museet deltar i flere sentrale museumsnettverk i tillegg til å lede Museumsnettverket for mangfold og minoriteter.

Nettverk og prosjekter

Byminner

Vil du dykke dypere ned i oslohistorien? Byminner er Oslo Museums tradisjonsrike tidsskrift, som gis ut i samarbeid med Bymuseets venner.

Byminner

Venneforeninger

Er du over gjennomsnittet interessert i oslohistorie eller teaterhistorie?

Oslo Museum har to venneforeninger: Bymuseets venner og Teatermuseets venner. Venneforeningene arrangerer ulike foredrag og arrangementer gjennom året, og som medlem får du flere fordeler.

Les mer og bli venn

Jobb hos oss

Vil du jobbe på Oslo Museum? Følg med her for å se våre ledige stillinger.

Ledige stillinger