Byvandringer

Linken Apall-Olsen lao@oslomusum.no / 23 28 41 70 / 80

Neste serie med Kjenn din by-vandringer lanseres i februar. Første byvandring er 15. april! Følg med her for vårprogrammet.

Bymuseet, Interkulturelt Museum og Arbeidermuseet tilbyr skreddersydde byvandringer hele året. Vi tilbyr også fire faste vandringer samt temavandringer tilpasset deg og gruppen din.

Kjenn din by: Spektakulære villaer

Visste du at skipsredere gjorde seg styrtrike på sjøfart under første verdenskrig? Den nye rikdommen ble investert i praktfulle villaer. Bli med på villa-vandring på Frogner!

Tirsdag 5. juni kl. 18

Se mer →

Kjenn din by: Raymond Johansen

Vil du høre Raymond Johansen fortelle om sitt Oslo? Byrådsleder Raymond Johansen, tidligere nøkkelbarn og Tveita-gutt viser hvor han vokste opp og forteller om sin barndom i drabantbyen.

Tirsdag 15. mai kl. 18

Se mer →

Byvandring: Maries tur

Hver torsdag kl. 12 har du mulighet til å bli med på byvandring i fotsporene til fabrikkjenta Marie Olsen, moren til Oskar Braaten.

Hver torsdag kl. 12

Se mer →

Bestille byvandring?

Ønsker du å gå alene med gruppen din på byvandring?

Se mer →

Kjenn din by: Lille Tøyen hageby og Keyserløkka

På landet i byen? Bli med inn i to helt ulike boligfelt som springer ut fra samme ideal: å bygge gode boliger for en sunn by.

Tirsdag 29. mai kl. 18

Se mer →

Kjenn din by: De sårbare barna

Har du hørt historien om de grusomme historiene om Englemakerskene i Kristiania? Bli bedre kjent med noen av byens mest sårbare: pleiebarna og barnehjemsbarna.

Tirsdag 22. mai kl. 18

Se mer →

Kjenn din by: Oslo + Aker = sant

Det er 70 år siden Oslo og Aker ble slått sammen og bygrensen utvidet. Men hvor gikk egentlig bygrensa fra 1878 og hva finnes vi langs denne aksen i dag?

Søndag 22. april kl. 13

Se mer →

Turist i egen by: Oslo Akropolis

Visste du at Akersgata og Akersveien er Oslos eldste veier? Bli med når arkitekturhistoriker Lars Roede underholder oss med historiske godbiter langs Oslos eldste strekning – fra Egertorget opp til Gamle Aker kirke.

Søndag 15. april kl. 13

Se mer →