Hva skjer på Oslo Museum?
Se alle våre utstillinger, arrangementer, omvisninger og byvandringer.
Se alle våre utstillinger, arrangementer, omvisninger og byvandringer.
Aktuelle undervisningstilbud for barnehage, barneskole, ungdomsskole og videregående skole.
Ta med hele familien på en fantastisk reise når Grønland kulturstasjon og bakgården på Asylet forvandles til en fargerik pinata, stappfull av morsomme ting du kan gjøre, oppleve og smake på.
Under årets Open House Oslo kan du bli med inn i vakre Frogner hovedgård i Frognerparken og to unike arbeiderleiligheter – en i Gråbeinkvartalet på Tøyen og en i Sagveien på Sagene.
Under årets "Turist i egen by" kan du bli med på kuratoromvisninger i utstillingen «Byblikk – Oslo i kunsten» på Bymuseet og minivandringer i fabrikkmiljøet på Sagene. Passet gir også gratis inngang til alle våre besøkssteder denne dagen.
Bli med kurator Kristin Gaukstad på innsiden av utstillingen «Smaken av Oslo – glimt fra byens mathistorie».
Han har stått på scenen på Oslo Nye Teater, Nationaltheatret, Fjernsynsteatret, Riksteatret og Folketeatret, og medvirket i flere TV-serier og filmer. Med både Heddaprisen og flere Amanda-priser i lomma kommer Ingar Helge Gimle til Teatermuseet for å fortelle om sitt begivenhetsrike liv på scenen.
Er du nysgjerrig på Oslos middelalder- og renessansehistorie? Vil du vite mer om de nye funnene som er gjort i forbindelse med utbyggingen av Follobanen og de siste tiårenes utgravninger i Bjørvika? Velkommen til Oslohistorieseminaret 2023!
Hvordan kan kunst bidra til å bearbeide Covid-19-pandemien som kollektivt traume? Og hvordan kan vi utnytte pandemien som en hendelse som viste oss at en annen verden er mulig?
Sagene er kåret til et av de kuleste nabolagene i verden. Hvorfor det?
Gjenopplev dukketeatermagien! Se fotografier fra gamle klassikere, prisvinnende forestillinger og nyere publikumsfavoritter i den utendørs fotoutstillingen, og hils på flere kjente dukker inne på museet.
Ønsker du å bestille en privat byvandring eller omvisning? Opplev museet og byen med våre dyktige formidlere.
Gjennom samtidskunst, arkeologisk materiale og arkivfunn fortelles historier om nordisk utvikling av vannkraft, og møtet mellom modernitet og tradisjonelle samfunn, fra Norge til Latin-Amerika og fra Sápmi til Nubia.
Mat er en sentral del av menneskelivet – og av byhistorien. I denne fotoutstillingen får du servert smakebiter fra Oslos mathistorie de siste 150 årene.
Hvordan tror du Oslo ser ut om 30, 50 eller 70 år? Bli med inn i fremtiden og utforsk ulike fremtidsscenarioer.
En fotoutstilling som viser Akerselva i dag, i lys av historiens spor.
5. juni 2020 samles tusenvis av mennesker i Oslos gater. «We can’t breathe» er skrevet med sort tusj på protestplakatene, i solidaritet med George Floyd og ofre for rasisme og politivold. Bli med tilbake til demonstrasjonen i 2020, og se plakater, fotografier, filmklipp og refleksjoner.
Hvilke tanker har dagens ungdom om skeive liv? Verk fra elever ved Marienlyst skole og Skeiv Ungdom.
Hvordan har kunstnere sett og tolket Oslo de siste 300 årene? Se byen gjennom kunstnernes øyne.
Hva skjer når hverdagens spilleregler blir endret, og du plutselig står overfor begrensninger og vanskelige valg? Gjennom helt unikt og hittil upublisert materiale får du innblikk i krigshverdagen til barn og unge i en okkupert hovedstad.
Oppdag skatter fra kostyme- og modell-samlingen som spenner fra Christiania på 1700-tallet via Paris i mellomkrigstiden og fram til vår egen tid.
Nyt ferske vafler og nykvernet kaffe i historiske omgivelser rett ved Akerselva.
Hvilke fordommer har du? Ta pulsen på dine egne fordommer i utstillingen «Typisk dem» på Interkulturelt Museum.
Hvordan så bestemors kjøkken ut? Kjenner du igjen detaljer fra 50-tallskjøkkenet?
Historien bak dagens mangfoldige storby.
Den industrielle revolusjon i Norge foregikk ved Akerselva, fra midten av 1840-årene. På Sagene og i Nydalen, etablerte Norges første tekstilfabrikker seg. Denne historien løftes fram via fire stemmer!
Minivandring for spreke eldre i fabrikkmiljøet ved Akerselva og omvisning i Arbeidermuseet.
Bymuseet inviterer til erindringstilbud for personer med demens. Tilbudet tar utgangspunkt i utstillinger som viser Oslos historie. Gjennom sansebasert formidling ønsker vi å vekke gode minner og erindringer fra de eldres eget liv.
Vil du bli bedre kjent med Oslos industri- og arbeiderhistorie? Bli med på omvisning og minivandring på Sagene hver lørdag og søndag.