Kjenn din by | Byvandringer
En unik mulighet til å bli bedre kjent med Oslos mangfoldige fortid og nåtid Vandringene er gratis
Covid-19: Museet og museumsbutikkene er midlertidig lukket. Les mer | Digitale opplevelser
En unik mulighet til å bli bedre kjent med Oslos mangfoldige fortid og nåtid Vandringene er gratis
Aktuelle undervisningstilbud for barnehage, barneskole, ungdomsskole og videregående skole.
I 50 år har hverdagshelt og frisør Freddy Larssen klippet fra salongen sin på Grønland. Nå er tiden moden for å hedre mannen bak institusjonen «Freddy frisør». Fotograf Ric Francis har dokumentert stemningen i Freddys salong og fra 13. april kan du se utendørsutstillingen foran Grønland kirke.
Visste du at det finnes over 20 ulike ord for å beskrive kjærlighet på arabisk? Nå skal noen av dem lyse opp Oslo. Kunstner Liam Monzer Alzafari har plassert 10 neonskilt med ulike arabiske ord for kjærlighet ulike steder i byen, som du kan se fra 17. april.
Vil du bli bedre kjent med Sagene? Ta med deg historien langs elva.
Fra «Guds grønne enger» i mellomkrigstiden til «Ways of Seeing» på Black Box teater i 2018: Enkelte forestillinger har politisk sprengkraft nok til å dominere den offentlige debatten. Hva kan disse forestillingene og kontroversene rundt dem fortelle oss om teatret, og om samfunnet?
Få et innblikk i krigshverdagen i Oslo 1940–45. I denne digitale fotoutstillingen får du se unike bilder fra hverdagslivet i en okkupert hovedstad.
Møt 13 skuespillerinner som har vært med på å forme Norges teaterhistorie.
Hva har Grønland, Tøyen og Harlem til felles? Møt Ric Francis som står bak fotografiene i utstillingen «Damn. This Neighborhood is Changing».
Nabolagene på Oslos østkant endrer seg. Hvordan oppleves det for de som bor der? Bli med til Tøyen og Grønland og se områder i endring med lokalbefolkningens øyne.
Oslo rommer en spennende bunkerhistorie som er ukjent for mange. Sett deg til rette i sofaen og bli med på en historisk reise fra ditt eget hjem. Se opptaket fra live-sending her.
I 1838 åpnet det første barneasylet i Oslo. I 2020 har byen over 700 barnehager. Få et innblikk i historien til barnehagene og fritidsordningene som har preget byen over tid.
Digitale byvandringer: Byantikvar Janne Wilberg tar deg med på korte historiske turer i nabolaget rundt Arbeidermuseet på Sagene.
Bli med til hjørnestensbedriftene Graahs spinneri og Hjula Væveri på Sagene og få et innblikk i fabrikklivet langs Akerselva fra 1910 til 1952.
Bli med på en fotografisk tidsreise som strekker seg gjennom to sentrale bystrøk: Vaterland og Grønland. Utstillingen kan du se i Galleri Oslo fra og med 15. desember.
Bli med bak kulissene på teatrene i Oslo fra sent på 1800-tallet til midten av 1960-tallet. Møt skuespillere, sufflører, kostymedesignere, instruktører og teatermalere bak scenen.
Bli kjent med noen av 1970-tallets kvinnelige kunstpionerer.
Til tross for at museet er korona-lukket, kan du se denne miniutstilling i besøkssenteret ved butikken og kaféen.
Folk på Grønland er en digital serie med små hverdagsglimt fra Grønland. Interkulturelt Museum vil fremme stemmene til naboer, butikkeiere og folk som har et sterkt forhold til bydelen.
Hva skjer når hverdagens spilleregler blir endret, og du plutselig står overfor begrensninger og vanskelige valg? Gjennom helt unikt og hittil upublisert materiale får du innblikk i krigshverdagen til barn og unge i en okkupert hovedstad.
La deg fascinere av disse historiske glimtene fra Oslos teaterliv i perioden 1933 til 1972
Epidemien Covid-19 preger hverdagen og hele verden snakker om sykdom. Nettutstillingen gir et innblikk i livet bak sykehusdørene i Oslo fra 1910 til 1962.
Museene er midlertidig lukket som følge av smitteverntiltak fra Oslo kommune. Følg med for informasjon om åpning. Museumsbutikken på Bymuseet holder stengt inntil videre fra tirsdag 2. mars 2021.
NY DATO: 26. mai 2021
I 1973 kom «På stengrunn», albumet hvor et knippe av Norges mest kjente visesangere tonesatte dikt av den revolusjonære arbeiderklassepoeten Rudolf Nilsen (1901-1929). Nå, nesten femti år senere, kommer oppfølgeralbumet. Hønse-Lovisas hus
Inspirert av polhelten Nansen har kunstner Sayed blandet håndverkstradisjoner og kultursymboler fra Pakistan og Norge. Resultatet: En helt unik hybrid-kjelke.
Hva slags liv levde arbeiderne innenfor husets fire vegger? Tema er arbeidernes boliger og miljøer fra slutten av 1800-tallet og utover 1900-tallet.
Hva har dyrene betydd for byen? Og hva har byen betydd for dyrene?
Nyt ferske vafler og nykvernet kaffe i historiske omgivelser rett ved Akerselva.
Skreddersydde omvisninger for private grupper, bedrifter, organisasjoner og andre.
Hvilke fordommer har du? Ta pulsen på dine egne fordommer i utstillingen «Typisk dem» på Interkulturelt Museum.
Hvordan så bestemors kjøkken ut? Kjenner du igjen detaljer fra 50-tallskjøkkenet?
Historien bak dagens mangfoldige storby
Den industrielle revolusjon i Norge foregikk ved Akerselva, fra midten av 1840-årene. På Sagene og i Nydalen, etablerte Norges første tekstilfabrikker seg. Denne historien løftes fram via fire stemmer!
Arbeidermuseet inviterer til erindringstilbud for personer med demens. Gjennom sansebasert formidling ønsker vi å trigge gode minner og erindringer fra eget liv.
Seniortilbud for spreke eldre
Erindringstilbud for personer med demens. Tilbudet tar utgangspunkt i utstillinger som viser Oslos historie. Gjennom sansebasert formidling ønsker vi å vekke gode minner og erindringer fra de eldres eget liv.
Appen «Bydetektiven» gjør historien levende. Med teknologien utvidet virkelighet (augmented reality) kan du se inn i toromsleiligheten til en storfamilie, oppleve kraften til Akerselva og se hvordan Karl Johan har forandret seg gjennom årene. Bli med på moroa!
Ta turen inn i utstillingen Forvandlingens kunst, der skatter fra Teatermuseets samling flettes sammen med høydepunkter fra Oslos teaterhistorie.