Bli med på en vandring gjennom tid og rom i Frogner Hovedgård. I veggene og bak fasaden skjuler det seg spennende historie.

Opplev historisk sus på Frogner Hovedgård. Med historie som strekker seg tilbake til tidlig jernalder, regnes Frogner som en av de tidligst bosatte gårdene i Oslo-området. Bli med inn i hovedhuset for å oppleve vakre saler og rom med interiører fra 1750–1900, bli kjent med historien og se kunstgjenstander, portretter, møbler og landskapsskildringer fra Oslo Museums samlinger.

Du kan blant annet oppleve Bernt Ankers ballsal (fra 1790-årene), flere Asta Nørregaard-portretter og mange landskapsbilder fra Christiania på 1800-tallet.

Tider
April, mai og juni: Søndager kl. 13
Juli: Tirsdag–søndag kl. 13
August: Søndager kl. 13

Sted: Bymuseet/Frogner hovedgård, Frognerparken 67
Pris: 
Prisen for omvisning er den samme for prisen som ordinær inngangsbillett. Du kan forhåndskjøpe billett her, som også gir tilgang til resten av utstillingene.

Frognerveien 67, 0266 Oslo
Trikk 12 eller buss 20 til Frogner plass. Alle t-banelinjer til Majorstuen.

Tirsdag til onsdag: kl. 11–16
Torsdag: kl. 11–18
Fredag til søndag: kl. 11–16

Se åpningstider i ferier og helligdager

Gammel bygning med stor gressplen foran. Solskinn og fint vær.
Frogner hovedgård

Bymuseet og Teatermuseet ligger vakkert til i Frogner hovedgård i Frognerparken. Gården fremstår i dag som et komplett 1700-tallsanllegg med hovedbygning, driftsbygninger og et lukket gårdsrom.

I hovedbygningen kan du oppleve vakre saler og rom med interiører fra 1750–1900.

Frogner hovedgård

Vindu med hvite gjennomsiktige gardiner. En kvinneportrett henger på veggen med en stol plassert rett under.
Bestill omvisning: Herskapelige Frogner

Bestill omvisning i vakre Frogner hovedgård og bli kjent med husets historie, den tidligere gårdsdriften, noen av eierne, det barokke hageanlegget som en gang fantes her, livet på herregården og de historiske interiørene.

Oversiktsbilde som viser ballsalen rigget opp med et sort flygel
Vil du leie Frogner hovedgård?

Drømmer du om å gifte deg i herskapelige omgivelser? Eller vil du invitere til konsert i den vakre ballsalen? Eller arrangere et møte eller en workshop i litt annerledes omgivelser? Flere av rommene og salene i hovedbygningen er tilgjengelig for utleie.

Leie lokaler