Erindringstilbud for personer med demens. Tilbudet tar utgangspunkt i utstillinger som viser Oslos historie. Gjennom sansebasert formidling er målet å vekke gode minner og erindringer fra deltakernes egne liv.
Bestilling: senior@oslomuseum.no
Fortelling, berøring, lukt og smaksopplevelser setter erindringsprosessen i gang og gjør at deltagerne får oppleve gjenkjennelse, mestring og gode stunder med oss på museet. Det blir servert kaffe og kake.
Vi tilbyr to versjoner av tilbudet: De nære ting og Gamlekjøkkenet i Frogner hovedgård.
Ser du for deg den grå telefonen med tallskive? Og den røde veggfargen som var så moderne på 1980–tallet? Bak en grønn inngangsdør finner du et erindringsrom som inneholder kjente interiørdetaljer, gjenstander og minner fra 1950–80 årene. Her skal alle kunne finne noe som føles kjent, uansett hvor du kommer fra eller hvor du bor.
Ved å bruke årstidenes variasjoner, har museets kulturhistorikere satt sammen gjenstander, fortellinger og andre effekter i fire temakasser, som styrker formidlingen. På den måten fanger vi også opp høytider som ofte er et felles forankringspunkt. Alt kan tas og føles på. Tingene og minnene blir nære gjennom berøring og dialog. Også lys, lyd og farger er nøye kuratert for å ivareta behov som oppstår ved en demenssykdom.
Terskelfri adkomst.
Gamlekjøkkenet i herregården danner rammen for besøket. Her finner man alt fra åpen grue til det første kjøleskapet. Med gjenstander fra manns minne tar vi praten om hverdagsliv og høytider, morsrollen og maten.
Høydeforskjeller i adkomst, m/ramper. Tilbudet foregår i første etasje.
En god dialog er viktig for å skape den beste museumsopplevelsen for personer med demens, men her er litt praktisk informasjon som kan være greit å vite før dere planlegger et besøk:
Gi gjerne informasjon om behov dere har i forkant, så finner vi gode løsninger sammen.
Kontakt: senior@oslomuseum.no
Dagsentre og sykehjem i Oslo: Gratis
Grupper utenfor Oslo: kr 750,-
Oslo Museum har gjennom mange år arbeidet med å bygge opp gode tilbud for personer med demens, der målet er å bidra til økt livskvalitet i en sårbar fase.