Det internasjonale nettmagasinet Time Out kåret i 2021 de 49 kuleste nabolagene i verden. På listen stod blant annet Sagene. Hva er det som gjør bydelen så unik?

I fotoutstillingen «Verdens kuleste nabolag» har Oslo Museum, sammen med Sagene Torshov historielag, spurt lokale sagenefolk om hva de tror var grunnen til at bydelen ble nominert – hvilke steder, områder og bygg gjør egentlig Sagene til et av verdens kuleste nabolag?

Utstillingen er todelt. Del én av utstillingen åpnet i sommer og kan sees utendørs på Sagene. Denne delen av utstillingen flyttes rundt i bydelen. Del to viser barn og unges blikk på bydelen sin. Nærmere 50 unge fra 5. til 10. klasse har sendt inn bidrag, og resultatet ser du i den nye utstillingen. Denne delen kan sees på Gråbeinsletta fra 16. november, og deler av den vises også inne på Arbeidermuseet.

Foto: Torbjørn Moen

Sagveien 28, 0459 Oslo
Trikk 11, 12 og 18 til Biermanns gate

Murbygninger på venstre og høyre side. Arbeidermuseet i midten.
Arbeidermuseet på Sagene

Arbeidermuseet ligger idyllisk til i det gamle fabrikkmiljøet ved Akerselva. Her kan du oppleve byens arbeiderhistorie og få et innblikk i industrieventyret som utspilte seg langs elva.

Besøket i museet kan kombineres med en tur i vår hyggelige museumsbutikk og en kaffe og vaffel i kulturkafeen i Hønse-Lovisas hus.

Arbeidermuseet

Aktuelle utstillinger
Alle utstillinger
Dresskledde pakistanske menn sitter på stoler i en stor sal. Sort-hvitt-foto stedvis fargelagt i rosa og blå.
Cooking, Time?
Interkulturelt Museum

Hvordan har historien om innvandringen fra Pakistan til Norge på 1960- og 1970-tallet blitt erfart, fortalt og bevart?

Les mer om Cooking, Time?
Utsikt over gamle Oslo. Skyer på himmelen. Maleri.
Fra Oslo til Christiania
Bymuseet

I august 1624 ble store deler av det gamle Oslo lagt i aske. Bli kjent med den nye byen som vokste frem.

Les mer om Fra Oslo til Christiania
Ferskvaredisk med kjøtt i kolonialforretning, 1960-tallet
Smaken av Oslo
Bymuseet

I denne fotoutstillingen får du servert smakebiter fra Oslos mathistorie de siste 150 årene.

Les mer om Smaken av Oslo