I kunstutstillingen Cooking Time ser kunstner Sarah Kazmi og kurator Noor Bhangu nærmere på den pakistanske arbeidsinnvandringen til Norge og møtet mellom migranter og det norske samfunnet.

I kulturmøtene som oppstod spilte mat en viktig rolle. Da innvandringen fra Pakistan til Norge tok seg kraftig opp på 1960- og 1970-tallet, var det særlig unge menn som kom til landet for å jobbe og tjene penger. Mange av dem startet i servicenæringen og restaurantbransjen, og tok med seg nye mattradisjoner til Oslo – tradisjoner som har satt store spor i byen. Med mat og mattradisjoner som gjennomgangstema får publikum oppleve ulike kunstneriske uttrykk som fotografi, installasjoner, tekst og performance.

I utstillingen tar kunstneren utgangspunkt i samlinger og arkivmateriale fra blant annet Oslo Museum, Norsk Folkemuseum og Oslo byarkiv, og stiller blant annet spørsmål ved historiens representasjon – hvem får skrive historien, og hvem blir representert?

I forbindelse med utstillingen kan publikum også få med seg samtale med Arnfinn H. Midtbøen, en mattur på Grønland og performance av kunstnerne Sanjey Sureshkumar og Mudassir Sheikh.

Hvordan om/skriver vi historien?
Interkulturelt Museum

Panelsamtale med Shazia Majid, Arnfinn Midtbøen og Thomas Walle, som alle har tilnærmet seg historien om pakistansk migrasjon på ulike måter. 

Torsdag 2. mai kl. 18

Les mer om Hvordan om/skriver vi historien?
No Image
Samtale på piknikteppet
I forbindelse med utstillingen «Cooking, Time?» inviterer vi til en uformell piknik i bakgården, der publikum kan dele sine tanker rundt spørsmål om historieskriving og arkivpraksis. Interkulturelt...
Les mer om Samtale på piknikteppet
No Image
Kunstneromvisning og performance
Bli med kunstner Sarah Kazmi inn i utstillingen "Cooking, Time?". Hør om kunstnen, prosessen og arbeidet med norske arkiver om pakistansk innvandring. Etter omvisningen kan du oppleve en performanc...
Les mer om Kunstneromvisning og performance
Kvinne i sort genser ser opp mot kamera
Kuratoromvisning
Interkulturelt Museum

På siste visningsdag av utstillingen kan du bli med kurator Noor Bhangu inn i utstillingen.

Søndag 4. august kl. 13

Les mer om Kuratoromvisning

Tirsdag til søndag: kl. 11–16

Se åpningstider i ferier og helligdager

Voksne: kr. 60,-
Barn og unge (t.o.m. 25 år): Gratis

Gratis inngang for alle første torsdag i måneden.

KJØP BILLETT

Grupper som vil gå i utstillingene på egenhånd må ta kontakt for å booke tid. Send en e-post til omvisning@oslomuseum.no.

Tøyenbekken 5, 0188 Oslo
T-bane til Grønland

Fasaden til Interkulturelt Museum på en solfylt dag.
Interkulturelt Museum på Grønland

Interkulturelt Museum holder til i lokalene som tidligere huset gamle Grønland politistasjon.

Gjennom engasjerende utstillinger får du innblikk i samfunnsaktuelle temaer, kunst og kultur. Ta pulsen på egne fordommer og utfordre egne idéer.

Interkulturelt Museum