I kunstutstillingen Cooking Time ser kunstner Sarah Kazmi og kurator Noor Bhangu nærmere på den pakistanske arbeidsinnvandringen til Norge og møtet mellom migranter og det norske samfunnet.

I kulturmøtene som oppstod spilte mat en viktig rolle. Da innvandringen fra Pakistan til Norge tok seg kraftig opp på 1960- og 1970-tallet, var det særlig unge menn som kom til landet for å jobbe og tjene penger. Mange av dem startet i servicenæringen og restaurantbransjen, og tok med seg nye mattradisjoner til Oslo – tradisjoner som har satt store spor i byen. Med mat og mattradisjoner som gjennomgangstema får publikum oppleve ulike kunstneriske uttrykk som fotografi, installasjoner, tekst og performance.

I utstillingen tar kunstneren utgangspunkt i samlinger og arkivmateriale fra blant annet Oslo Museum, Norsk Folkemuseum og Oslo byarkiv, og stiller blant annet spørsmål ved historiens representasjon – hvem får skrive historien, og hvem blir representert?

I forbindelse med utstillingen kan publikum også få med seg samtale med Arnfinn H. Midtbøen, en mattur på Grønland og performance av kunstnerne Sanjey Sureshkumar og Mudassir Sheikh.

Foto: Arbeidere fra Pakistan og Marokko på Blindernkjøkkenet, 1970. Ivar Aaserud (utsnitt). Bearbeidet og scannet av kunstner Sarah Kazmi.  

Tirsdag til søndag: kl. 11–16

Se åpningstider i ferier og helligdager

Voksne: kr. 60,-
Barn og unge (t.o.m. 25 år): Gratis

Gratis inngang for alle hver torsdag.

KJØP BILLETT

Grupper som vil gå i utstillingene på egenhånd må ta kontakt for å booke tid. Send en e-post til omvisning@oslomuseum.no.

Tøyenbekken 5, 0188 Oslo
T-bane til Grønland

Interkulturelt Museum på Grønland

Interkulturelt Museum holder til i lokalene som tidligere huset gamle Grønland politistasjon.

Gjennom engasjerende utstillinger får du innblikk i samfunnsaktuelle temaer, kunst og kultur. Ta pulsen på egne fordommer og utfordre egne idéer.

Interkulturelt Museum