
Hvordan var jula for arbeiderne for 100 år siden?
2. desember–17. desember
Familieomvisning: Hvorfor feirer vi egentlig jul? Hvilke juleforberedelser har oslofolk gjort gjennom historien? Og kjenner du til juletreets historie?
Bymuseet, Frognerveien 67
Lørdager kl. 12 fra 11. november–16. desember
Ta med lillebror og bestemor på omvisning i museets kjøkkenutstilling. Her får dere blant annet høre om hvilke retter og bakverk som kan ha blitt tilberedt på disse kjøkkenene i førjulstiden. Omvisningen avsluttes med glimt av juletreets historie i Norge.
Foto: Julebakst, 1943. Leif Ørnelund / Oslo Museum
Lørdag 11. november kl. 12
Lørdag 18. november kl. 12
Lørdag 25. november kl. 12
Lørdag 9. desember kl. 12
Lørdag 16. desember kl. 12
Sted: Bymuseet, Frognerveien 67
Pris: Omvisningen er inkludert i inngangsbilletten til museet
Lørdag 2. desember inngår omvisningen som en del av arrangementet Førjul på Frogner.
Halvdan Svartes gate 58, 0266 Oslo
Trikk 12 eller buss 20 til Frogner plass. Alle t-banelinjer til Majorstuen.
Voksne: kr. 120,-
Studenter: kr. 60,-
Barn og unge (t.o.m. 25 år): Gratis
Gratis inngang for alle første torsdag i måneden.
Billett inkluderer inngang til Bymuseet og Teatermuseet.
Hvordan så bestemors kjøkken ut? Kjenner du igjen detaljer fra 50-tallskjøkkenet? I utstillingen får du se fem kjøkken fra middelalderen til 1950.
Hvordan var jula for arbeiderne for 100 år siden?
Oppskriften på en god, gammeldags jul. Omvisning for hele familien.