Covid-19: Utstillingene er midlertidig lukket. Butikken på Bymuseet er åpen fra lørdag 8. mai. Les mer | Digitale opplevelser

Kjøkkenet er det rommet som har endret seg mest opp gjennom årene. Fra å være en grue i stua til å bli et eget rom i huset.

Utviklingen av tekniske hjelpemidler har revolusjonert kjøkkenet de siste to hundre årene. Fra å ha en åpen ildplass til å få komfyr, spiskammers til kjøleskap og fra bøtter med vann til innlagt vann i kranen.

Stadig har kjøkkenet hatt en viktig plass i leiligheten, men størrelsen har endret seg betydelig. Fem kjøkken  fra middelalderen  til 1950 er bygget opp i utstillingen. Kanskje kjenner du igjen byggestil, innhold eller detaljer fra eget eller andres kjøkken?

 


Din trygghet er viktig for oss, og vi legger derfor til rette for et smittevernsikkert besøk. Les mer om våre smitteverntiltak her. Fra og med 29. oktober 2020 er det påbudt å bruke munnbind innendørs på offentlige steder når det kan være vanskelig å holde avstand. Derfor ber vi deg om å bruke munnbind når du besøker oss.

Praktisk Informasjon