SØTTITALLET
OSLO MUSEUM
Bymuseet, Arbeidermuseet, Interkulturelt Museum og Teatermuseet
BYMUSEET
Ny utstilling: Vil du bli med tilbake til 1970-tallet? Utstillingen gir deg en bit av moten, interiøret, maten og følelsen av søttitallet.
En unik mulighet til å bli bedre kjent med Oslos mangfoldige fortid og nåtid Vandringene er gratis
Vis mer →Lisa Pacini sitt arkitektoniske skulpturprosjekt "Monument to a Fence" ser nærmere på hvordan fordommer utfordrer fysiske og mentale barrierer mellom folk.
Er du hekta på arkitektur? Bli bedre kjent med de store signalbyggene mellom det gamle og det nye sentrum av Oslo.
Vis mer →Trilletur fra Dronning Louise til Hønse-Lovisa ved Akerselva.
Vis mer →Drop-in babysang på Bymuseet. Musikk -og teaterpedagog Ingvild J. Våge engasjerer babyene med instrumenter og sang!
Vis mer →Hvordan var det å være barn i byen for 50 til 100 år siden? Hvordan så Oslo ut fra barnas ståsted?
«Barn i byen» for 1.–3. klasse er et opplevelsestilbud.
Det er 70 år siden Oslo og Aker ble slått sammen og bygrensen utvidet. Men hvor gikk egentlig bygrensa fra 1878 og hva finnes vi langs denne aksen i dag?
Vis mer →Vil du vite mer om hvordan Torshov ble til? Om Harald Hals og sosial boligreising på Torshov, Åsen og Sandaker.
Vis mer →Vil du høre Raymond Johansen fortelle om sitt Oslo? Byrådsleder Raymond Johansen, tidligere nøkkelbarn og Tveita-gutt viser hvor han vokste opp og forteller om sin barndom i drabantbyen.
Vis mer →Hvor er Grønland på vei? En mangfoldig og rikt sammensatt bydel i endring.
Vis mer →Norges mest sammensatte bydel i Norge, med høy fattigdom og dårlige levevilkår, skal løftes. Kunstnerne Ane Hjort Guttu og Amelia Beavis-Harrisons politiske kunstprosjekter inviterer publikum til å spørre seg hvem Grønland skal løftes for.
Vis mer →Vil du se sterke figurative malerier av Oslo? Enebeli viser oss byen slik han ser den, uten å sensurere. Han ser byens rom og menneskenes livsstil som en helhet.
Vis mer →Hver torsdag kl. 12 har du mulighet til å bli med på byvandring i fotsporene til fabrikkjenta Marie Olsen, moren til Oskar Braaten.
Vis mer →Hvem var den lille gutten som startet sin arbeidskarriere med å bære matspann til fabrikkarbeiderne, og endte opp som berømt forfatter? Møt arbeidergutten som ble østkantens store dikter.
Vis mer →Det er typisk oss å ha fordommer. Hvor kommer de fra og er de egentlig så farlige?
Vis mer →Vil du bli med tilbake til 1970-tallet? Bymuseet spoler tiden tilbake og gir deg glimt fra tiåret som var preget av EF-strid, kvinnekamp og miljøvern.
Vis mer →Vil du bli med på gatelekfestival i Tøyenbekken? Hele dagen er gata stengt for biltrafikk og vi fyller den lek og moro!
Vis mer →Har du hørt historien om de grusomme historiene om Englemakerskene i Kristiania? Bli bedre kjent med noen av byens mest sårbare: pleiebarna og barnehjemsbarna.
Vis mer →På landet i byen? Bli med inn i to helt ulike boligfelt som springer ut fra samme ideal: å bygge gode boliger for en sunn by.
Vis mer →Visste du at skipsredere gjorde seg styrtrike på sjøfart under første verdenskrig? Den nye rikdommen ble investert i praktfulle villaer. Bli med på villa-vandring på Frogner!
Vis mer →Omvisninger i den nyåpnede utstillingen "Søttitallet" hver søndag kl. 13.
Skreddersydde omvisninger for private grupper, bedrifter, organisasjoner og andre.
Vis mer →Akerselva sett på en ny måte. For første gang blir motiver av Akerselva, over en periode på rundt 150 år, stilt ut samlet på museum.
Bli med på en reise tilbake i tid! Minivandring, utstillingsopplevelse og besøk i arbeiderboligen Brenna.
Hvilke fordommer har du? Det er typisk oss å ha fordommer. Ta pulsen på dine egne fordommer.
Vis mer →Wenche Foss, Johanne Dybwad og Liv Ullmann er bare noen av de norske skuespillerne du får møte i fotoutstillingen «DIVA».
Vis mer →Hvordan var livet langs Akerselva før i tiden? Minivandring, utstillingsopplevelse og besøk i arbeiderboligen Brenna.
Hør om livet til arbeidshesten på fabrikken og bli med på «rotteeksperiment» ved Akerselva.
Vis mer →Vil du bli bedre kjent med Oslos industri - og arbeiderhistorie? Gratis omvisning i arbeiderboligen "Brenna" og i utstillingene på museet.
Vis mer →Vil du bli bedre kjent med dine egne holdninger?
Hver lørdag og søndag kl. 13 kan du bli med på omvisninger i aktuelle utstillinger på Interkulturelt Museum.
Vil du kjøre hest og kjerre til Arbeidermuseet?
Vis mer →Den industrielle revolusjon i Norge foregikk ved Akerselva, fra midten av 1840-årene. På Sagene og i Nydalen, etablerte Norges første tekstilfabrikker seg. Denne historien skal nå løftes fram via fire stemmer!
Vis mer →Den nylanserte appen «Bydetektiven» gjør historien levende. Med teknologien utvidet virkelighet (augmented reality) kan du se inn i toromsleiligheten til en storfamilie, oppleve kraften til Akerselva og se hvordan Karl Johan har forandret seg gjennom årene. Premie og diplom til alle som deltar!
Vis mer →Hva gjorde den industrielle revolusjon med det norske samfunnet? Hvordan var livet for fabrikkjentene på Hjula veveri?
Hvem bodde i byen før oss? Hvilke spor kan vi finne etter dem og hvordan har byen utviklet seg fram til våre dager?
Vis mer →Musikkrevy eller Cabaret? Hva skiller de ulike musikkteatergenrene og hva er likt? Tramteatrets siste forestilling «Rats» var som tittel en satirisk etterligning av «Cats», og de kalte oppsetningen for «rotticalen».
Vis mer →En ny form for politisk teater kom på 1970- og 80- tallet. Tramteatret harselerte med autoriteter – og publikum elsket det!
Vis mer →Fra utedo i bakgården til luksus på 50 kvadratmeter og wc inne! Var drabantbyene et arbeiderklasse-paradis?
Vis mer →Ny i byen og ny i Norge? Et innblikk i historien kan forklare levemåter i dagens Oslo.
Vis mer →Hva er så spesielt med Grønland? Ta pulsen på Norges mest internasjonale bydel!
Vis mer →Hvordan så bestemors kjøkken ut? Kjenner du igjen detaljer fra 50-tallskjøkkenet?
Vis mer →Byens teaterliv har en mangfoldig historie. Her får du glimt fra Oslos teater- og scenekunsthistorie, alt fra de tidlige teatrene via opera og ballett, til byens frodige revyliv.
Vis mer →Drabantbyene er elsket og hatet, men hvordan er det for alle som bor i drabantbyene? Bli med inn i tre drabantbyhjem.
Vis mer →Erindringstilbud for personer med demens. Tilbudet tar utgangspunkt i utstillinger som viser Oslos historie. Gjennom sansebasert formidling ønsker vi å vekke gode minner og erindringer fra de eldres eget liv.
Vis mer →Arbeidermuseet inviterer til erindringstilbud for personer med demens. Gjennom sansebasert formidling ønsker vi å trigge gode minner og erindringer fra eget liv.
Vis mer →