Vandringen starter ved Christiania Torv og ender opp på Karl Johans gate. Hvordan var livet for de privilegerte i kongens nye by? Og hvordan levde de som befant seg nederst på rangstigen? På vandringen får elevene se hvordan byen endret seg i takt med politiske forbindelser og maktovertakelser på 1800-tallet.

I løpet av turen besøker vi ulike bygninger og hører om noen menneskene som har levd i byen vår. Vi kommer blant annet innom disse temaene:

  • Umoral, katastrofer og heksebrenning
  • En skikkelig drittjobb!
  • Barn, arbeid og kosthold
  • Gambling og fyll
  • 1814, Slottet og Stortinget 

Foto: Rune Aakvik / Oslo Museum

Passer for: Ungdomstrinnet og VGS
Sted: Oppmøte utenfor Café Skansen i Rådhusgata 30
Tilbys: 15. mars–15. oktober
Varighet: 60 min

Osloskolen: Gratis
AKS, SFO, barnehager, private skoler og utenbys klasser: kr 750,-

Bestill tilbud

Ungdomstrinnet
Send forespørsel (Osloskolen)
Send forespørsel (privatskoler og utenbys)
Videregående skole
Send forespørsel (Osloskolen)
Send forespørsel (privatskoler og utenbys)
For å bestille sender du en forespørsel gjennom vårt bookingsystem, der du velger ønsket tidspunkt. Bookingen er ikke bekreftet før du mottar en bekreftelse på e-post.

Viktig informasjon ved bestilling

Når du sender en forespørsel vil en av våre formidlere behandle forespørselen i løpet av noen dager. Vanlig svartid er 35 virkedager, men i perioder med større pågang kan det ta lengre tid. Bookingen er først bekreftet når du mottar en bekreftelse på e-post. Hvis forespørselen avslås anbefaler vi å forsøke et annet tidspunkt.

Vi tester et nytt bookingsystem, og ønsker at alle bookinger skal gå gjennom dette. Ta kontakt på skole@oslomuseum.no hvis du opplever utfordringer.

Fra læreplanen i historie, kompetansemål etter VG2 og VG3:

– Utforske og reflektere over hvordan fortiden minnes lokalt og nasjonalt

– Presentere viktige demografiske endringer og vurdere årsaker til disse endringene og virkninger av dem for mennesker og samfunn

– Gjøre rede for tanker og ideologier som har ligget til grunn for politiske omveltninger fra opplysningstiden til i dag og vurdere betydningen av disse for menneskers muligheter til demokratisk deltakelse