Hva sa dreieboka? I denne omvisningen kan du bli med historiker og fagansvarlig for arbeiderkultur og industrihistorie i Oslo Museum, Gro Røde, inn i den faste utstillingen på Arbeidermuseet.

Hvem og hva fra Akerselvas og Oslos historie formidler utstillingen? Hør om fargeglade rotter, tusener av kilometer med tekstiler, flotte flosshatter, varmende strikkasjal – og alle kreftene som herjer i området, rett utenfor døra til utstillingsarenaen i Sagveien 28 på Sagene.

Begge omvisningene er nå fullbooket.

Tid: Søndag 10. mars kl. 13 og 15
Sted: Arbeidermuseet, Sagveien 28  
Pris: Grunnet begrenset plass i utstillingen anbefaler vi å kjøpe billett til omvisningen på forhånd. Billettprisen er den samme som prisen for vanlig inngangsbillett og gir også tilgang til blant annet Sagenevandring samme dag, med omvisning i arbeiderleiligheten Brenna.

Kjøp billetter
Billett kl. 13.00 [FULLT]
Billett kl. 15.00 [FULLT]

Sagveien 28, 0459 Oslo
Trikk 11, 12 og 18 til Biermanns gate

Lørdag og søndag kl. 11–16

Se åpningstider i ferier og helligdager

Voksne: kr. 60,-
Barn og unge (t.o.m. 25 år): Gratis

KJØP BILLETT

Ung kvinne betjener vevmaskin. Sort-hvitt bilde.
Relatert utstilling: Fabrikkjenter og industriherrer

Historien om industrieventyret langs Akerselva fra midten av 1840-årene.

Mer om utstillingen

Murbygninger på venstre og høyre side. Arbeidermuseet i midten.
Arbeidermuseet på Sagene

Arbeidermuseet ligger idyllisk til i det gamle fabrikkmiljøet ved Akerselva. Her kan du oppleve byens arbeiderhistorie og få et innblikk i industrieventyret som utspilte seg langs elva.

Besøket i museet kan kombineres med en tur i vår hyggelige museumsbutikk og en kaffe og vaffel i kulturkafeen i Hønse-Lovisas hus.

Arbeidermuseet

Les mer

Vil du dykke dypere ned i historien? I spesialnummeret av Byminner som kom ut i forbindelse med Arbeidermuseet sitt 10-årsjubileum hylles Oslos arbeiderhistorie og industrimiljøer. De nyeste utgavene av Byminner er til salgs i museumsbutikken på Frogner.

Byminner