Kjenn din by | Byvandringer
En unik mulighet til å bli bedre kjent med Oslos mangfoldige fortid og nåtid Vandringene er gratis
Oslos historie, aktuell byutvikling og menneskene i byen.
Åpningstider:
Museet og museumsbutikken er midlertidig lukket
En unik mulighet til å bli bedre kjent med Oslos mangfoldige fortid og nåtid Vandringene er gratis
Aktuelle undervisningstilbud for barnehage, barneskole, ungdomsskole og videregående skole.
I 1838 åpnet det første barneasylet i Oslo. I 2020 har byen over 700 barnehager. Få et innblikk i historien til barnehagene og fritidsordningene som har preget byen over tid.
Bli med på en fotografisk tidsreise som strekker seg gjennom to sentrale bystrøk: Vaterland og Grønland. Utstillingen kan du se i Galleri Oslo fra og med 15. desember.
Bli kjent med noen av 1970-tallets kvinnelige kunstpionerer.
Til tross for at museet er korona-lukket, kan du se denne miniutstilling i besøkssenteret ved butikken og kaféen.
Hvor kommer juletradisjonene våre egentlig fra? Og hvordan har de forandret seg over tid? Hver søndag i advent oppdaterer vi nettutstillingen med en ny historie om en av våre kjente og kjære juletradisjoner.
Opplev utstillingen Søttitallet fra din egen stue! Unike glimt fra ungdomsopprør, demonstrasjoner, EF-strid og 70-tallsmote.
«DET OKKUPERTE OSLO»
I 2020 er det 80 år siden Norge ble okkupert under 2.verdenskrig, og 75 år siden freden. Oslo Byarkiv, Byantikvaren i Oslo og Bymuseet inviterer til åpent historieseminar med temaet Oslo i krigstid.
Hva skjer når hverdagens spilleregler blir endret, og du plutselig står overfor begrensninger og vanskelige valg? Gjennom helt unikt og hittil upublisert materiale får du innblikk i krigshverdagen til barn og unge i en okkupert hovedstad.
Epidemien Covid-19 preger hverdagen og hele verden snakker om sykdom. Nettutstillingen gir et innblikk i livet bak sykehusdørene i Oslo fra 1910 til 1962.
Hva har dyrene betydd for byen? Og hva har byen betydd for dyrene?
Vil du bli med tilbake til 1970-tallet? Bymuseet spoler tiden tilbake og gir deg glimt fra tiåret som var preget av EF-strid, kvinnekamp og miljøvern.
Skreddersydde omvisninger for private grupper, bedrifter, organisasjoner og andre.
Hvordan så bestemors kjøkken ut? Kjenner du igjen detaljer fra 50-tallskjøkkenet?
Historien bak dagens mangfoldige storby
Erindringstilbud for personer med demens. Tilbudet tar utgangspunkt i utstillinger som viser Oslos historie. Gjennom sansebasert formidling ønsker vi å vekke gode minner og erindringer fra de eldres eget liv.
Appen «Bydetektiven» gjør historien levende. Med teknologien utvidet virkelighet (augmented reality) kan du se inn i toromsleiligheten til en storfamilie, oppleve kraften til Akerselva og se hvordan Karl Johan har forandret seg gjennom årene. Bli med på moroa!