Kjenn din by | Byvandringer
En unik mulighet til å bli bedre kjent med Oslos mangfoldige fortid og nåtid Vandringene er gratis
Oslos historie, aktuell byutvikling og menneskene i byen.
Åpningstider: Tirsdag til søndag kl. 11–16.
Gratis inngang hver lørdag.
En unik mulighet til å bli bedre kjent med Oslos mangfoldige fortid og nåtid Vandringene er gratis
Aktuelle undervisningstilbud for barnehage, barneskole, ungdomsskole og videregående skole.
Undergrunnsstemmer og frigjøringskamp i skeiv kunsthistorie. Få et innblikk i historien fra dem som selv har opplevd den.
Vi gjentar suksessen med babysang på Bymuseet og inviterer nybakte foreldre til sangstund i den vakre ballsalen fra 1700-tallet.
Møt seks kvinner som utfordret tanken om fotografering som et mannsyrke.
I år er det 70 år siden vinter-OL ble arrangert i Oslo. Deltakere, publikum og pressefolk som kom til byen i 1952 trengte steder å bo. Se hvordan gjestene ble tatt imot i OL-landsbyen på Sogn studentby.
Hvordan har kunstnere sett og tolket Oslo de siste 300 årene? Se byen gjennom kunstnernes øyne.
Hvorfor har vi de sykehusene vi har? Hvorfor er de utformet som de er, og hvem drev sykehusene? Bli med fra etableringen av Oslo Hospital på 1200-tallet til vedtaket om å legge ned Ullevål sykehus i 2019.
Få et innblikk i krigshverdagen i Oslo 1940–45. I denne digitale fotoutstillingen får du se unike bilder fra hverdagslivet i en okkupert hovedstad.
Oslo rommer en spennende bunkerhistorie som er ukjent for mange. Sett deg til rette i sofaen og bli med på en historisk reise fra ditt eget hjem. Se opptaket fra live-sending her.
I 1838 åpnet det første barneasylet i Oslo. I 2020 har byen over 700 barnehager. Få et innblikk i historien til barnehagene og fritidsordningene som har preget byen over tid.
Bli med på en vandring gjennom tid og rom i Frogner Hovedgård. I veggene og bak fasaden skjuler det seg spennende historie.
Hva skjer når hverdagens spilleregler blir endret, og du plutselig står overfor begrensninger og vanskelige valg? Gjennom helt unikt og hittil upublisert materiale får du innblikk i krigshverdagen til barn og unge i en okkupert hovedstad.
Hvordan så bestemors kjøkken ut? Kjenner du igjen detaljer fra 50-tallskjøkkenet?
[Midlertidig stengt grunnet arbeid i utstillingsområdet]
Historien bak dagens mangfoldige storby.
Erindringstilbud for personer med demens. Tilbudet tar utgangspunkt i utstillinger som viser Oslos historie. Gjennom sansebasert formidling ønsker vi å vekke gode minner og erindringer fra de eldres eget liv.