Catrine Telle er en fargeklatt i norsk teater – med et oppkomme av idéer og vyer. Nå kommer hun til Frogner hovedgård for å fortelle hvorfor hun søkte seg til teateret, hva det innebærer å være regissør og hvorfor det lett kan bli en ensom jobb. Alt lett krydret med historier og anekdoter om navngitte personer.

Telle var med og startet den frie teatergruppen Perleporten, før hun tok regiutdannelse i Danmark. Deretter ble hun regissør på Den Nationale Scene, med blant annet Norvald Tveits «I Satans vald» og «Love me tender» om Elvis-myten. Etter 6 år flyttet hun til Nationaltheatret med oppsetninger som «Revisoren» og «Erasmus Montanus» samt teaterets 100 års jubileumsforestilling «Stor stue for ingenting». Hun ble så sjef på Trøndelag Teater med regi på oppsetninger som «Purpur og gull» basert på tekster og musikk av Åge Alexandersen, en forestilling som fikk Heddaprisen. I 2005 ble hun ansatt ved Riksteatret og i 2010 overtok hun stillingen som sjef ved Oslo Nye Teater. I 2018, 2019 og 2020 var hun regissør for det historiske spillet "Elden" på Røros.

Bli med på foredrag og hør Telle fortelle!

Tid: Søndag 28. april kl. 13–14.30
Sted: Frogner hovedgård, Frognerveien 67
Billetter: Billetten inkluderer inngang til utstillingene på Teatermuseet og Bymuseet samme dag.

Kjøp billetter

Frognerveien 67, 0266 Oslo
Trikk 12 eller buss 20 til Frogner plass. Alle t-banelinjer til Majorstuen.

Er du teaterinteressert og ønsker å bli med i Teatermuseets venneforening?

Teatermuseets venner arrangerer jevnlig foredrag, kåserier og forestillinger med kjente teaterfolk. De siste årene har de blant annet hatt besøk av Ingar Helge Gimle, Sverre Anker Ousdal, Kjetil Bang-Hansen, Thea Stabell, Kim Haugen, Nils Nordberg og Anitra Terese Eriksen.

Teatermuseets venner ble stiftet i 1972, og har siden den gang vært en viktig del av Teatermuseets virksomhet. Venneforeningen består i dag av rundt 170 medlemmer. Det er gratis å bli medlem.

Bli venn: post@oslomuseum.no

Følg Teatermuseets venner på Facebook

Gammel bygning med stor gressplen foran. Solskinn og fint vær.
Frogner hovedgård

Bymuseet og Teatermuseet ligger vakkert til i Frogner hovedgård i Frognerparken. Gården fremstår i dag som et komplett 1700-tallsanllegg med hovedbygning, driftsbygninger og et lukket gårdsrom.

I hovedbygningen kan du oppleve vakre saler og rom med interiører fra 1750–1900.

Frogner hovedgård