Covid-19: Utstillingene er midlertidig lukket. Butikken på Bymuseet holder stengt inntil videre fra tirsdag 2. mars. Les mer

Fire virkelige personer presenteres i utstillingen; en gründer, en Jomfru, en fabrikkarbeiderske og en agitator! Og bakteppet er arbeidermiljøet på Sagene og et Norge som er i endring.

Industrien etablerte seg, folk flyttet til byen – og nye ideer og politisk bevissthet vokste fram. Her er nok å ta av spennende historisk materiale og arkivstoff! Målet er å dra utstillingen fram til dagen i dag; hvilken historie har klesplagg vi bruker i dag? Hvem vever og syr i dag – og under hvilke forhold arbeides det? Hvilken rettighets-historie kan et klesplagg bære?

Vøiens Bomuldspinderi, kjent som Knud Graah og Hjula veveri, ligger på hver sin side av den brosteinslagte plassen foran Apotekergården. To andre store tekstilfabrikker langs elva er Nydalens Compagniet oppe i Nydalen, og Seilduken nede på Grünerløkka. I tekstilfabrikkene var 70% av arbeiderne kvinner.

Utstillingen vil formidle via mennesker som virkelig har arbeidet, levd og opplevd disse arbeidsplassene.

 


Din trygghet er viktig for oss, og vi legger derfor til rette for et smittevernsikkert besøk. Les mer om våre smitteverntiltak her. Fra og med 29. oktober 2020 er det påbudt å bruke munnbind innendørs på offentlige steder når det kan være vanskelig å holde avstand. Derfor ber vi deg om å bruke munnbind når du besøker oss.

Praktisk Informasjon