Velkommen til åpning av kunstutstillingen Ndiakhass på Interkulturelt Museum i Tøyenbekken 5. Åpningen starter ute på Grønland Torg kl. 18, med motevisning med WOWO og Cheikha Sigil, før vi går inn på museet. Åpningen er gratis og åpen for alle.

Klesdesigner Elizabeth Relin står bak brandet WOWO, med plaggene håndlaget i Paris og Senegal. Inspirert av både tradisjonelle plagg fra ulike kulturer som kimonos og kaftaner, og fra popkultur, kjentegnes WOWO av kjønnsnøytrale eklektiske silluetter.

I utstillingen møter publikum seks kunstnere basert i Senegal og Norge, som på hver sin måte har tilknytning til kunstscenen i Dakar. Sammen danner de noe nytt – en helhet – ikke ulikt patchwork.

Kunstnere: Torunn Skjelland, Samba Fall, Ibrahima Thiam, Fatim Soumaré, Cheikha Sigil og Alioune Badara Diop.

Tid: Torsdag 22. august kl. 18
Sted: Grønland Torg og Interkulturelt Museum, Tøyenbekken 5
Pris: Gratis

Tøyenbekken 5, 0188 Oslo
T-bane til Grønland

Afro Summer bakgårdsmarked
Interkulturelt Museum

Bakgårdsmarked med boder fra både Afrika og Norge, mat fra Senegal, Somalia og Eritrea, danseworkshops, verksteder, moteshow, musikk og mye mer.

Lørdag 24. august kl. 12–18

Les mer om Afro Summer bakgårdsmarked
6 illustrerte portretter på blårutete bakgrunn i ring rundt plakat der det står Ndiakhass
Relatert utstilling: Ndiakhass

Ndiakhass betyr patchwork på wolof – en teknikk som brukes til å lage festklær i Vest-Afrika. En hybrid av tradisjon og modernitet, der hver del har sin egenart, men som satt sammen blir til noe nytt.

Om utstillingen

Fasaden til Interkulturelt Museum på en solfylt dag.
Interkulturelt Museum på Grønland

Interkulturelt Museum holder til i lokalene som tidligere huset gamle Grønland politistasjon.

Gjennom engasjerende utstillinger får du innblikk i samfunnsaktuelle temaer, kunst og kultur. Ta pulsen på egne fordommer og utfordre egne idéer.

Interkulturelt Museum