PointCounterPoint er et kunstaktivistisk prosjekt og utstilling på Interkulturelt Museum, som tar for seg de politiske og sosiale etterdønningene av covid-19. I utstillingen granskes opplevelsen av pandemien og dens mange konsekvenser fra kunstneres perspektiv.

Hadde det vært mulig med andre post-pandemiske virkeligheter? Hvordan kan vi se på det vi har erfart som en mulighet? Og hva hadde vi gjort annerledes hvis det skjedde igjen?

Utstillingen viser arbeider, særlig tekstilkunst, som responderer på pandemien, inkludert meningsbrytninger og frustrasjoner rundt restriksjoner, konspirasjonsteorier og protestplakater.

Covid-19 etterlot seg et kollektivt traume. Vi ønsker å glemme og gå videre. Samtidig krystalliserte pandemien eksisterende problemer: Sosiale og økonomiske ulikheter ble gjenspeilet og forsterket, den politiske håndteringen av pandemien skapte polariserte fronter, unge mistet deler av ungdommen og eldre ble utsatt for isolasjon og ensomhet.

Pandemien bød på en sjanse til å skape en ny virkelighet – men grep vi egentlig denne muligheten? Eller aksepterte vi en retur til normalen?

Kunstner Lisa Pacini er initiativtageren bak prosjektet. Allerede i 2020 inviterte hun med en gruppe kunstnere, og prosjektet har blitt utviklet gjennom en kollektiv kurateringsprosess med de medvirkende kunstnerne.

Foto: Øystein Thorvaldsen | Kunstner: Tore Magne Gundersen

Lisa Pacini, Julie Skarland, Gidsken Braadlie, Tore Magne Gundersen, Astrid Runde Saxegaard, Andrea Galiazzo, Damien Ajavon, Brit Marit Almskår, Ida Immonen, Miriam Karlsen, Honk, Cathrine Constanse Gjelsnes og Kojo Biney & students

Tirsdag til søndag: kl. 11–16

Se åpningstider i ferier og helligdager

Voksne: kr. 60,-
Barn og unge (t.o.m. 25 år): Gratis

Gratis inngang for alle hver torsdag.

KJØP BILLETT

Grupper som vil gå i utstillingene på egenhånd må ta kontakt for å booke tid. Send en e-post til omvisning@oslomuseum.no.

Tøyenbekken 5, 0188 Oslo
T-bane til Grønland

Fasaden til Interkulturelt Museum på en solfylt dag.
Interkulturelt Museum på Grønland

Interkulturelt Museum holder til i lokalene som tidligere huset gamle Grønland politistasjon.

Gjennom engasjerende utstillinger får du innblikk i samfunnsaktuelle temaer, kunst og kultur. Ta pulsen på egne fordommer og utfordre egne idéer.

Interkulturelt Museum

Aktuelle utstillinger
Alle utstillinger
Utsikt over gamle Oslo. Skyer på himmelen. Maleri.
Fra Oslo til Christiania
Bymuseet

I august 1624 ble store deler av det gamle Oslo lagt i aske. Bli kjent med den nye byen som vokste frem.

Les mer om Fra Oslo til Christiania
Tegning, fremtidsvisjon av bygget Interkulturelt Museum holder til i. Mennesker, fantasivesener, romskip og kjempestore planter.
Beyond Barcode
Interkulturelt Museum

Hvordan ser Oslo ut om 30, 50 eller 70 år? Bli med inn i fremtiden og utforsk ulike fremtidsscenarioer.

Les mer om Beyond Barcode
Ferskvaredisk med kjøtt i kolonialforretning, 1960-tallet
Smaken av Oslo
Bymuseet

I denne fotoutstillingen får du servert smakebiter fra Oslos mathistorie de siste 150 årene.

Les mer om Smaken av Oslo