I denne omvisningen tar konservator og teaterhistoriker Cristina Gómez Baggethun oss gjennom nøkkeløyeblikk i norsk teaterhistorie.

Teater kan være fantasiens og drømmenes verden, men kan også spille en viktig rolle i samfunnsutviklingen. Fra midten av 1800-tallet til midten av 1900-tallet har teater flere ganger vært arena for viktige kulturkamper som har bidratt til å danne norsk identitet.

Her får du blant annet høre om kampen for å bruke norsk framfor dansk på norske scener, konfliktene mellom riksmål og landsmål, teaterlivet i den polariserte mellomkrigstiden og teatrets rolle under andre verdenskrig.

Grunnet begrenset plass i utstillingen må du kjøpe billett til omvisningen på forhånd. Billettprisen er den samme som prisen for vanlig inngangsbillett og gir også tilgang til resten av utstillingene.

Tid: Søndag 4. februar kl. 13 og 14.30
Sted: Teatermuseet, Frognerveien 67
Billetter: Grunnet begrenset plass i utstillingen må du kjøpe billett til omvisningen på forhånd. Billettprisen er den samme som prisen for vanlig inngangsbillett og gir også tilgang til resten av utstillingene.

Kjøp billetter:
Billett kl. 13.00
Billett kl. 14.30

Frognerveien 67, 0266 Oslo
Trikk 12 eller buss 20 til Frogner plass. Alle t-banelinjer til Majorstuen.

Tirsdag til onsdag: kl. 11–16
Torsdag: kl. 11–18
Fredag til søndag: kl. 11–16

Se åpningstider i ferier og helligdager

Fire ulike ballettkjoler og kostymer. Ballettsko både henger mellom kjolene og ligger på gulvet.
Relatert utstilling: Forvandlingens kunst

Oppdag skatter fra kostyme- og modell-samlingen som spenner fra Christiania på 1700-tallet via Paris i mellomkrigstiden og fram til vår egen tid.

Mer om utstillingen