Kunstneromvisning kl. 13
Kunstner Sarah Kazmi tar oss gjennom soloutstillingen Cooking, Time?, om pakistansk arbeidsinnvandring. Vi får høre om noen av nøkkelverkene i utstillingen, kunstprosessen og Kazmis eget arbeid med historien om pakistansk innvandring i norske arkiver.

Kunstneromvisningen inngår i inngangsbilletten til Interkulturelt Museum.

Performance kl. 14.30 i Motzfeldts gate
Etter omvisningen kan du oppleve en performance av Sanjey Sureshkumar, kalt "SASUSU Radio presenter åndenes mat". På 90-tallet og tidlig 2000-tallet hadde Motzfeldts gate en kulturell betydning for det tamilske samfunnet i Norge. Her var blant annet en matbutikk dedikert til tamilske krydder, te og internasjonale telekort, samt en videobutikk som pleide å leie ut de nyeste Kollywood-filmene. Ved å belyse den norsk-tamilske historien ved Motzfeldts gate, og dens sosiale og multikulturelle infrastrukturer, søker SASUSU Radio å utvide ideene om migratoriske møteplasser og hvordan de endrer seg eller tar en annen form over tid.

Performancen er gratis.

Tid: Lørdag 1. juni kl. 13 (omvisning) og 14.30 (performance)
Sted: Interkulturelt Museum, Tøyenbekken 5
Pris: Omvisningen inngår i inngangsbilletten til Interkulturelt Museum

Dresskledde pakistanske menn sitter på stoler i en stor sal. Sort-hvitt-foto stedvis fargelagt i rosa og blå.
Relatert utstilling: Cooking, Time?

Hvordan har innvandringen fra Pakistan til Norge på 1960- og 1970-tallet blitt erfart, fortalt og bevart? Gjennom ulike kunstneriske uttrykk, og med mat og mattradisjoner som gjennomgangstema, utforskes historien og kildene som har blitt brukt til å fortelle den.

Om utstillingen

Tøyenbekken 5, 0188 Oslo
T-bane til Grønland

Tirsdag til søndag: kl. 11–16

Se åpningstider i ferier og helligdager

Voksne: kr. 60,-
Barn og unge (t.o.m. 25 år): Gratis

Gratis inngang for alle hver torsdag.

KJØP BILLETT

Grupper som vil gå i utstillingene på egenhånd må ta kontakt for å booke tid. Send en e-post til omvisning@oslomuseum.no.