I 1891 ble Henrik Ibsen en fast skikkelse i bybildet i Kristiania, etter 27 år i utlandet. Han vendte hjem som det moderne dramaets far og verdensberømthet. Han bosatte seg på Victoria Terrasse og deltok aktivt i selskapslivet i byen. Hans daglige turer til Grand, for å lese utenlandske aviser og nyte et glass Spatenbraü og en dram, ble lagt merke til.

Etter at han flyttet til Arbins gate med sin nylig hjemvendte hustru, Suzannah, ble det mindre sosial kontakt. Men han var stadig å se som en urbant trippende severdighet opp og ned Karl Johans gate. Hva gjorde han på disse vandringene? Og hvordan forholdt han seg til hovedstaden gjennom sin diktning og sitt daglige virke?

På denne vandringen følger vi Ibsens egne fotspor – vi starter foran Stortinget ved Grand og følger hans daglige rute i retning hans to siste hjem i Kristiania.

Vandringen ledes av Erik Edvardsen, konservator ved Ibsen Museum & Teater, Norsk Folkemuseum.  

Tid: Tirsdag 7. mai kl. 18
Oppmøtested: Utenfor Grand Hotel
Pris: Gratis

Utenfor Grand Hotel, Karl Johans gate 31

Byvandringer

Oslo Museum tilbyr flere ulike byvandringer gjennom hele året. Se alle vandringene her.

Byvandringer

En guide snakker til tilhørere. I bakgrunnen et stort gult trebygg.
Omvisninger og byvandringer på bestilling

Vil du bestille en privat byvandring eller omvisning i en av våre utstillinger? Vi tilbyr ulike omvisninger og byvandringer på forespørsel for grupper, i tillegg til skreddersydde turer. Opplev museet og byen med våre dyktige formidlere.

Omvisninger og byvandringer på bestilling