Hvordan tror du Oslo ser ut om 30, 50 eller 70 år? Bli med inn i fremtiden og utforsk ulike fremtidsscenarioer.

Er det bare de etablerte forestillingene om klimakrise, høyteknologi og økte sosiale forskjeller som gjelder i fremtiden, eller finnes det alternativer?

I utstillingen beveger du deg inn og ut av ulike fremtidsscenarioer skapt av folk som bor eller ferdes i Gamle Oslo. Hva om havnivået stiger 70 meter? Hva om Tøyen blir hovedstadens kulturelle og økonomiske sentrum? Hva om folket tar makten tilbake fra kapitalkreftene og utvikler byen slik de vil?

Bli med inn i fremtiden og bygg videre på scenarioene! I utstillingen kan du bli med på morsomme fremtidsverksteder, der du blant annet kan designe fremtidens smart-by, leke med fremtidsspråk og bygge et nytt bysamfunn.

Tar du med barn på museet, kan de få bryne seg på morsomme utfordringer i utstillingen, vinne små premier og tegne videre på fremtidsbyen.

Vil du bestille omvisning i utstillingen? Se mer her

Grupper som kommer på egenhånd må reservere plass.

Deler av utstillingen er dessverre ikke tilgjengelig for rullestolbrukere 22. september–19. oktober 2023 grunnet byggearbeider. Utstillingen er stengt tirsdag 17. oktober–fredag 20. oktober grunnet opprigg til arrangementet Barnas Verdensdager 21. og 22. oktober. 

Prosjektet er et samarbeid mellom Oslo Museum, Universitetet i Oslo og forskningsprosjektet CoFutures. Utstillingen er støttet av Forskningsrådet, Sparebankstiftelsen og Kulturetaten.

Les mer om prosjektet her

 


Illustrasjon: Sharmila Banerjee

I samarbeid med:

Støttet av:

Sparebankstiftelsen

Praktisk Informasjon