Vi har åpent! Fra lørdag 29. mai kan du besøke alle våre utstillinger igjen. Les mer | Digitale opplevelser 

Viktig info: På grunn av koronasituasjonen kan vi ikke ta imot besøk innendørs akkurat nå, men dere må gjerne benytte dere av våre koronatilpassede skoletilbud utendørs og digitalt.

Som følge av de nyeste smitteverntiltakene fra Oslo kommune og helsemyndighetene kan vi per i dag ikke ta imot skoleelever innendørs på museene. I mellomtiden tilbyr vi flere digitale undervisningsopplegg og tilbud utendørs for kohorter, som kan gjennomføres på egenhånd av skolene uten fysisk møte med en av våre formidlere.

Se våre utendørs undervisningstilbud her.

Se våre digitale undervisningstilbud her.

Vi følger til enhver tid de gjeldende smittevernrådene fra Folkehelseinstituttet og Utdanningsdirektoratet, samt lokale regler fra Oslo kommune.


 

Dersom situasjonen endrer seg og forholdene ligger forsvarlig til rette for å ta imot besøk fra skoleklasser, vil følgende smitteverntiltak være gjeldende:

I tillegg til de generelle smitteverntiltakene ved museene, gjør vi dette for at skolebesøket skal være trygt for dere:

  • For å kunne sikre god avstand mellom besøkende tar vi imot skolegrupper på inntil 10–15 deltakere per økt. Dette avtales nærmere ved bestilling.
  • Vi oppfordrer alle elever og lærere til å benytte seg av håndspritautomatene ved inngangen og utgangen når dere kommer og går.
  • Sekker og annet utstyr legges på anvist plass, da garderobeskapene ikke kan benyttes
  • Vi legger til rette for at klassene kan opprettholde den avstanden helsemyndighetene anbefaler
  • Hyppige berøringspunkter og overflater rengjøres ofte, men vi oppfordrer til et mest mulig berøringsfritt besøk, og er svært takknemlige for at dere ikke berører gjenstander, skjermer o.l.
  • Formidler vil informere tydelig om hvor elevgruppene kan oppholde seg inne i museet
  • Vi oppfordrer ansvarlig lærer til å følge gruppen under hele besøket, og til å samarbeide godt med formidler slik at vi kan legge til rette for et hyggelig og trygt besøk for alle
  • Alle som besøker museet i denne perioden skal føle seg trygge og ivaretatt. Derfor er det viktig at besøkende følger tiltakene og retningslinjene som blir gitt. Dersom dette ikke overholdes, kan vi se oss nødt til å avbryte besøket.

Til slutt oppfordrer vi alle til å følge gjeldende råd og regler fra FHI, helsemyndighetene og Oslo kommune. Det innebærer blant annet å sikre god håndhygiene, holde avstand til hverandre og holde deg hjemme dersom du viser tegn til luftveissymptomer.