Oslo i kunsten fra 1699 til 2019

I omvisningen får vi innblikk i byens utvikling og historie fra 1600-tallet til i dag gjennom kunsten.

Bymuseet har en betydelig kunstsamling med malerier som viser Oslo gjennom historien. Til utstillingen Byblikk – Oslo i kunsten har vi hentet fram et utvalg på rundt 100 motiver. I tid spenner bildene fra 1699 til 2019. Motivene viser byen som helhet til ulike tider, men også ulike bystrøk, enkeltbygninger og folkelivsskildringer. Mange av bildene viser bymiljøer som i dag er borte eller betydelig endret. Maleriene er signert både kjente og mindre kjente kunstnere. Blant annet er Jacob Conning, Peder Balke, Fritz Thaulow, Edvard Munch, Per Krohg, Anders Svarstad, Marie Tannæs, Mathilde Dietrichson, Axel Revold, Reidar Aulie, Magne Rygh og Shwan van der Queradaki representert i utstillingen.

I omvisningen får vi innblikk i byens utvikling og historie fra 1600-tallet til i dag gjennom bildene. Vi kommer også inn på hovedtrekk ved den kunsthistoriske utviklingen i samme periode og blir bedre kjent med noen av kunstnerne som har malt byen.

Omvisningen egner seg for grupper opp til 30 personer. Er gruppen større må vi dele i flere grupper, og eventuelt kombinere med omvisning i andre utstillinger.

Mer om utstillingen

Bestilling: omvisning@oslomuseum.no

Se alle omvisninger på bestilling her
Se alle byvandringer på bestilling her