Covid-19: Museet og museumsbutikkene er midlertidig lukket. Les mer | Digitale opplevelser

Words // كلمات

Visste du at det finnes over 20 ulike ord for å beskrive kjærlighet på arabisk? Nå skal noen av dem lyse opp Oslo. Kunstner Liam Monzer Alzafari har plassert 10 neonskilt med ulike arabiske ord for kjærlighet ulike steder i byen, som du kan se fra 17. april.

Se mer →
Kjærlighetsvandring i byen

Freddy frisør

I 50 år har hverdagshelt og frisør Freddy Larssen klippet fra salongen sin på Grønland. Nå er tiden moden for å hedre mannen bak institusjonen «Freddy frisør». Fotograf Ric Francis har dokumentert stemningen i Freddys salong og fra 13. april kan du se utendørsutstillingen foran Grønland kirke.

Se mer →
Utendørsutstilling

Damn. This Neighborhood is Changing

Hvordan ta plass i en bydel som endrer seg dramatisk på kort tid? Hvordan kan lokalbefolkningen påvirke byutviklingen i nabolaget sitt? Blir de hørt og hvordan føles det?

Se mer →
Utstilling

Hasansens kjelke

Inspirert av polhelten Nansen har kunstner Sayed blandet håndverkstradisjoner og kultursymboler fra Pakistan og Norge. Resultatet: En helt unik hybrid-kjelke.

Se mer →
Utstilling

Lytt til oss, vi har også en stemme

Hva er utenforskap, og hvordan bekjemper vi det? I et av utstillingsrommene i «Typisk dem» kan du høre ungdom fortelle om sine opplevelser av utenforskap og inkludering.

Se mer →
Utstilling