Herskapelige Frogner

Bli kjent med husets historie, den tidligere gårdsdriften, noen av eierne, det barokke hageanlegget som en gang fantes her, livet på herregården og de historiske interiørene.

Bymuseet holder til i Frogner hovedgård med moderne utstillinger i de gamle uthusfløyene. I hovedhuset fra slutten av 1700-tallet viser vi herskapelige interiører fra 1790 til 1900 – «som man kan forvente å finne en gammel herregård», slik museumsdirektør Hals skrev etter restaureringen på begynnelsen av 1950-tallet. Her får publikum se vakre tapeter, malerier av kjente personer med tilknytning til huset eller byen, deler av museets øvrige kunstsamling og fornemme møbler og lysekroner. På omvisningen blir vi kjent med husets historie, den tidligere gårdsdriften, noen av eierne, det barokke hageanlegget som en gang fantes her, livet på herregården og de historiske interiørene.

Omvisningen egner seg for grupper opp til 30 personer. Er gruppen større må vi dele i flere grupper, og eventuelt kombinere med omvisning i andre utstillinger.

Bestilling: omvisning@oslomuseum.no

Se alle omvisninger på bestilling her
Se alle byvandringer på bestilling her