Foredrag og åpninger

Digital åpning med fotograf Ric Francis // Damn. This Neighborhood is Changing

Hva har Grønland, Tøyen og Harlem til felles? Møt Ric Francis som står bak fotografiene i utstillingen «Damn. This Neighborhood is Changing».

Opptak fra torsdag 18. februar kl. 18.00

Se mer →
Live-samtale | Opptak

Digitalt foredrag med Janne Wilberg: En bunker kommer aldri alene

Oslo rommer en spennende bunkerhistorie som er ukjent for mange. Sett deg til rette i sofaen og bli med på en historisk reise fra ditt eget hjem. Se opptaket fra live-sending her.

Opptak fra torsdag 4. mars kl. 18.00

Se mer →
Live-foredrag | Opptak

Nettutstillinger

Bak sykehusdørene

Epidemien Covid-19 preger hverdagen og hele verden snakker om sykdom. Nettutstillingen gir et innblikk i livet bak sykehusdørene i Oslo fra 1910 til 1962.

Nettutstilling på oslomuseum.no

Se mer →
Nettutstilling

Krig og hverdagsliv digitalt

Få et innblikk i krigshverdagen i Oslo 1940–45. I denne digitale fotoutstillingen får du se unike bilder fra hverdagslivet i en okkupert hovedstad.

Fra mars 2021

Se mer →
Nettutstilling

DIVA – Kvinner på scenen

Møt 13 skuespillerinner som har vært med på å forme Norges teaterhistorie.

Se mer →
Digital utstilling

Fra barneasyl til barnehager

I 1838 åpnet det første barneasylet i Oslo. I 2020 har byen over 700 barnehager. Få et innblikk i historien til barnehagene og fritidsordningene som har preget byen over tid.

Nettutstilling på oslomuseum.no

Se mer →
Nettutstilling

Fabrikkliv på Sagene

Bli med til hjørnestensbedriftene Graahs spinneri og Hjula Væveri på Sagene og få et innblikk i fabrikklivet langs Akerselva fra 1910 til 1952.

Nettutstilling på oslomuseum.no

Se mer →
Nettutstilling

Bak kulissene

Bli med bak kulissene på teatrene i Oslo fra sent på 1800-tallet til midten av 1960-tallet. Møt skuespillere, sufflører, kostymedesignere, instruktører og teatermalere bak scenen.

Nettutstilling på oslomuseum.no

Se mer →
Nettutstilling

Folk på Grønland

Folk på Grønland er en digital serie med små hverdagsglimt fra Grønland. Interkulturelt Museum vil fremme stemmene til naboer, butikkeiere og folk som har et sterkt forhold til bydelen.

Nettutstilling på oslomuseum.no

Se mer →
Digitale hverdagshistorier

Freddy frisør

I 50 år har hverdagshelt og frisør Freddy Larssen klippet fra salongen sin på Grønland. Fredag 5. november får han Kongens fortjenstmedalje. Bli kjent med Freddy og salongen gjennom linsa til fotograf Ric Francis og sitater fra naboene og kundene.

Fra 13. april 2021

Se mer →
Digital utstilling

Damn. This neighborhood is changing – digitalt

Nabolagene på Oslos østkant endrer seg. Hvordan oppleves det for de som bor der? Bli med til Tøyen og Grønland og se områder i endring med lokalbefolkningens øyne.

Fra 18. februar 2021

Se mer →
Digital utstilling

Dekoloniser teaterhistorien!

Utfordre ditt verdensbilde med foredrag som gir et alternativt blikk på teater- og kulturhistorien. Fem forskere, kunstnere og kritikere gir nye perspektiver på ikke-vestlige kunstneriske uttrykk og kulturtradisjoner gjennom fem foredrag med dekolonialisering som utgangspunkt.

Se mer →
Digitale foredrag

Digitale byvandringer

KJENN DIN BY | Digitalt

Er du sulten på byhistorie?

En sofatilpasset Kjenn din by-serie hvor vi tar turen innom temaene: parkliv på vestkanten, bolig- og industrihistorie på Carl Berner og Bjølsen. På menyen står også en krigsvandring med Byantikvaren.

Fra mai 2020

Se mer →
Digitalt byvandringskonsept

Kjenn din by på øret

Kjenn din by er et byvandringskonsept som Bymuseet har arrangert i over 50 år. Med serien «Kjenn din by på øret» kan du ta med deg byhistorien på egenhånd og oppdage Oslo med nye øyne.

Fra juni 2021

Se mer →
Lydserie

Lyden av Sagene

Vil du bli bedre kjent med Sagene? Ta med deg historien langs elva.

Alltid

Se mer →
Historie på ørene