I år er det 70 år siden vinter-OL ble arrangert i Oslo. Deltakere, publikum og pressefolk som kom til byen i 1952 trengte steder å bo. Se hvordan gjestene ble tatt imot i OL-landsbyen på Sogn studentby.

14. februar 1952 gikk Norges første vinter-OL av stabelen. Dagen etter ble den olympiske ild tent på Bislett stadion og markerte starten på OL i Oslo. Deltakere, publikum og pressefolk som kom til byen trengte steder å bo. Blant tiltakene som ble igangsatt for å møte dette behovet var første byggetrinn av Sogn studentby.

To lange treetasjes blokker stod i februar 1952 ferdige til å ta imot sine første beboere. De ble bygget på jordene til Vestre Sogn gård. Gårdens hovedbygning står fortsatt midt i studentbyen og brukes nå som barnehage.

I årene som fulgte ble det bygget flere hybelhusrekker, to høyblokker og rekkehus for familier. Studentbyen er også utvidet med både påbygg og nybygg i de senere år. I dag bor det rundt 1 400 studenter på Sogn.

Les mer om vinter-OL i 1952 i Avisa Oslo (pluss-sak)

Japanske deltakere spiser middag – kanskje på en hviledag.

Enkle forhold for skipreparering i 1952.

Argentinske deltagere trives åpenbart på Sogn, til tross for beinbrudd!

Gutter på autografjakt.

Etter vinterlekene inntok studentene studentbyen på Sogn.

Blant andre anlegg som ble bygget til OL-innkvartering var Hotel Viking. Her fotografert i januar 1951, et års tid før det ble tatt i bruk.


Alle foto: Leif Ørnelund / Oslo Museum