Bor du på Røa lever du i følge statistikken seks år lenger enn hvis du bor på Grønland. Bor du på Furuset er to av tre naboer minoritetsnorske. På Smestad er de samme tallene én av seks.

Forskjellene mellom mer velstående nabolag på vestkanten av Oslo, og mer vanskeligstilte nabolag på østkanten, er økende, ifølge forskning og statistikk.

Fotografene Francesca Casciarri og Eirik Linder Aspelund har truffet mennesker langs t-banelinje 2, som på mange måter representerer et tverrsnitt av byen, fra Ellingsrudåsen i øst til Østerås i vest. En innbygger fra hvert stoppested har fortalt oss om seg selv, delt sine tanker om Oslo og om livet, så vi får et innblikk i deres hverdag i nabolaget de bor i.

Byforskere Bengt Andersen og Ingar Brattbakk (OsloMet) har skrevet en tekst fra hvert stoppested om historie, befolkning og arkitektur.

 

 

Utstillingen er støttet av

Praktisk Informasjon

Oslo Museum bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre opplevelsen din. Ved å fortsette besøket på oslomuseum.no, godtar du bruken av informasjonskapsler. LES MER