Vinterferietilbud for hele familien på Grønland: bygg din egen minikjelke, se hvordan en tømmerstokk blir til et par ski, få ditt eget helteportrett og slapp av i vår hyttekoselige chai-lounge.

På Interkulturelt Museum kan du oppleve hvor morsomt det blir når Pakistan møter Norge og skaper noe helt nytt: en ultrakul hybrid-kjelke!

Bli med når skimaker Thomas Aslaksby og kunstner Sayed Sattar Hasan bygger det helt nye fremkomstmiddelet, selve hybrid-kjelken.

Vinterferietilbudet er en del av Sayed Sattar Hasansens «Hasansens kjelke» som åpner 20. februar. Kjelken som lages under workshopen blir en del av utstillingen. Mer om utstillingsåpningen her.

Sayed Sattar Hasan er en britisk kunstner med utdannelse fra Goldsmiths. Han er bosatt i Norge og utforsker spørsmål rundt tradisjon, kulturarv og tilhørighet. Hasan jobber ut i fra tanken om å synliggjøre det komplekse og humoristiske i hverdagen.

Prosjektet er produsert av TrAP

AKTIVITETSSTASJONER

Øksing av tømmerstokk
Se en tømmerstokk bli til ski: Skimakeren og superhåndverkeren Thomas Aslaksby har tatt med seg to tømmerstokker fra Valdres – med en øks hugger han frem et par vakre treski, en prosess som tar tre dager. Se og lær.

Charpai
En charpai harfire korte bein med en treramme og et flettet sete. Bibi, Ruhkaia og Iqbal er fra Pakistan og har bodd på Grønland i Oslo i over 40 år.  De husker fremdeles hvordan man fletter en charpai og passer på at vi gjør det riktig. Kunstneren Sayed Sattar Hasan viser barna hvordan man dreier.

Minikjelke
Lag din egen minikjelke og prøv den i vår innendørs skibakke. Hvor fort kan den kjøre?

Fotostudio
Fridtjofs Nansen ekspedisjonsportretter ser kanskje ut som de er tatt ute nær Nordpolen, men det var de ikke – de fleste var tatt i fotostudio. Vi rigger et helproft fotostudio, så kan du også se ut som du har vært på en strabasiøs ekspedisjon til en pol – eller til Grønland.

Chai-kafé
Legg deg ned og slapp’a mens du tygger på litt polarbrød og drikker deilig krydret te – også kalt chai

Praktisk Informasjon