Historiske fakta og fiktive hendelser fra litteraturen veves sammen til et unikt bilde av Tøyens skyggeside når Deichman Tøyen og Bokåret 2019 har regien.

Visste du at det på meste bodde omtrent 4000 mennesker i Gråbeingårdene på Tøyen?  Når det snakkes om arbeiderstrøk og Tøyen så kommer en ikke utenom disse kvartalene. Gjennom Nanna Brochs skildringer beskrives trange og usselige kår. Og vi må heller ikke glemme selveste Rudolf Nilsen. Forfatter Vigdis Hjort stiller opp og gjør sin Nilsen-tolkning.

Museumsleiligheten i Tøyengata 38 er åpen mellom kl. 16 og 18

Hør om opprinnelsen til Tøyen hovedgård, hvor danskekongen planla å legge byens universitet. Vi har tørket støvet av ordboka til Jens Bjelke fra 1634, så dersom du har undret deg over hva som stod i den er ventetiden over. På Enerhaugen fortelles det om industri og arkitektur, og Akerselvas Kvinnekor dukker opp for å lede oss inn i fortiden.

Hvilke litterære skikkelser og historier preger Tøyen i dag?

Alt dette og mer for du høre med om da arkitekturhistoriker Even Smith Wergeland tar oss med inn i Tøyens litterære skyggeside.

Etter vandringen fortsetter kvelden med litterær salong på Deichman Tøyen, hvor både Vigdis Hjort og Don Martin stiller til samtale

 

Byvandringen er et samarbeid med Deichman Tøyen og Bokåret 2019