Thea Stabell har lang fartstid i norsk teater. Søndag 5. mars kommer hun til Teatermuseet for å fortelle fra sin bok «Helt alene. På scenen» og om veien tilbake til scenegulvet etter at hun ble pensjonist.

Kjøp billett her

Stabell startet sin karriere som en av de fire champagnepikene i Peder Cappelens «Dikter i ulvepels» ved Oslo Nye Teater i 1963 og i 1964 mottok hun Skoleteatrets pris for sin tolkning av Anne Frank i «Anne Franks dagbok». Hun spilte også musikaler som «The Boy Friend» (1964) og drama som «Søster Blanche og Karmeliterne» (1966). Ved Trøndelag Teater gjorde hun Julie i «Romeo og Julie» (1968) og tittelrollen i «Antigone» (1970).

Fra 70-tallet har hun først og fremst vært instruktør samt pedagog ved Statens Teaterhøgskole. Av stykker hun har hatt regi på kan nevnes «To akter for fem kvinner» (Riksteatret), «To monologer for to kvinner» (Nationaltheatret), «Antigone» (Hålogaland Teater) og «Medea» ved Torshovteatret. Siden 1996 har hun undervist burkinske skuespiller- og instruktørelever i Burkina Faso og har også satt opp flere forestillinger for det norsk-burkinske teaterprosjektet CITO. Den siste forestillingen var «Det gode menneske
fra Sezuan» i 2007. I 2006 ble hun professor ved Statens teaterhøgskole ved KHiO. Men mest kjent er hun kanskje som Fru Femte i filmen «Norske byggeklosser» fra 1972.

Søndag 5. mars kl. 13 kommer hun til Teatermuseet for å fortelle fra sin bok «Helt alene. På scenen» og om veien tilbake til scenegulvet etter at hun ble pensjonist.

 


Foto: Gisle Bjørneby

Praktisk Informasjon