Har du hørt om smykkeloven? I 2016 innførte den danske regjeringen den såkalte smykkeloven som innebærer at myndighetene kan frata flyktninger smykker og andre verdisaker for å finansiere oppholdet deres i landet.

Kunstner Shwan Dler Qaradaki har på egenhånd samlet gull fra flyktningleiren Arbat i irakiske Kurdistan. Gullet han samlet inn i sommer danner grunnlaget for installasjonene, videoene og tegningene i utstillingen på Interkulturelt Museum. Qaradaki problematiserer enkeltmenneskets verdi i møte med asylpolitikken og samfunnsdebatten som føres i Skandinavia i dag.

Om Shwan Dler Qaradaki
Født 1977 i irakiske Kurdistan, bosatt i Oslo, tidligere politisk flyktning. Har kunstutdannelse fra Kunstakademiet i Sulaimani i Kurdistan i Irak, NISS og Kunsthøgskolen i Oslo (2009). I 2014 fikk han Oslo Kommunes kunstnerpris og i 2015 mottok han Kulturrådets nyankommerpris. Han er kjent for sine sterke politiske budskap som engasjerer et bredt publikum.

 

Utstillingen står til 16. februar 2020

Praktisk Informasjon

Oslo Museum bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre opplevelsen din. Ved å fortsette besøket på oslomuseum.no, godtar du bruken av informasjonskapsler. LES MER