Han har stått på scenen på Oslo Nye Teater, Nationaltheatret, Fjernsynsteatret, Riksteatret og Folketeatret, og medvirket i flere TV-serier og filmer. Med både Heddaprisen og flere Amanda-priser i lomma kommer Ingar Helge Gimle til Teatermuseet for å fortelle om sitt begivenhetsrike liv på scenen.

Teatermuseets venner har gleden av å ønske Ingar Helge Gimle hjertelig velkommen som høstens første foredragsholder.

Søndag 24. september kl. 13 kan du høre om hans begivenhetsrike liv på scenen i den vakre ballsalen i Frogner Hovedgård.

Du kan sikre deg plass ved å forhåndsbestille billetter på TicketCo.

KJØP BILLETT

Ingar Helge Gimle ble uteksaminert fra Statens Teaterhøgskole i 1982 og debuterte på Trøndelag Teater i «Largo Desolato». Siden har han vært ansatt på Oslo Nye Teater og Nationaltheatret, men har også gjestet Fjernsynsteatret, Riksteatret og Folketeatret.

Gjennom årene har han spilt en rekke roller, blant annet som Henrik Wergeland i «Roser i ørkenen», Marcellius i «Hamlet», Lysander i «En midtsommernattsdrøm», George i «Virginia Wolf», Einar i «Brand», Claudius i «Hamlet», Mitch i «En sporvogn til begjær» og Krogstad i «Et dukkehjem».

Gimle fikk Hedda-prisen for Willy Loman i «En handelsreisendes død», og i 2014 kom han med sitt solo-show «Hei – jeg trenger litt hjelp her». Han har medvirket i flere TV-serier og filmer og har fått hele tre Amanda-priser – for «Rett vest», «Absolutt blåmandag» og «En vanlig dag på jobben».

Billetten gir også inngang til Teatermuseets og Bymuseets utstillinger.

Velkommen!