Søttitallet

Vil du bli med tilbake til 1970-tallet? Bymuseet spoler tiden tilbake og gir deg glimt fra tiåret som var preget av EF-strid, kvinnekamp og miljøvern.

English version of this article

Visste du at afghanerpelsen var et av tidens mest trendy plagg blant frikene, eller at pizzaen gjorde sitt inntog på 70-tallet?

1970-tallet har satt spor i historien utover pizza og moteplagg. Hadde vi hatt de rettighetene som vi i dag tar for gitt, uten 1970-tallets opprør?

Hva tenker du når du hører 1970-tallet? Er det slengbukser, oransje og brunt? Musikk, ungdomsopprør og demonstrasjoner? Eller kanskje bedre råd, farge-tv og de første charter-reisene?

Utstillingen gir deg en bit av moten, interiøret, maten og følelsen av søttitallet.

Av hensyn til smittevern må du laste ned app for audioguide på egen telefon og ta med egne høretelefoner. Appen finnes for både Android og IOS.
Android:
 Last ned app
Apple: Last ned app

Er du sulten på lesestoff om 70-tallet? Les artikler om Oslo på 1970-tallet i «Byminner»

Ny miniutstilling: Ved inngangen til utstillingen på besøkssenteret kan du se miniutstillingen Pionerer! Kvinnelige kunsthåndverkere fra 1970-tallet. Denne miniutstillingen kan du se til tross for at museet er korona-lukket.

 


Din trygghet er viktig for oss, og vi legger derfor til rette for et smittevernsikkert besøk. Les mer om våre smitteverntiltak her. Fra og med 29. oktober 2020 er det påbudt å bruke munnbind innendørs på offentlige steder når det kan være vanskelig å holde avstand. Derfor ber vi deg om å bruke munnbind når du besøker oss.

Støttet av

Praktisk Informasjon