Sommerklubben

Tirsdager og torsdager kl. 13–16 (30. juni til 4. august)

Sommerklubben er et dagtilbud for barn mellom 9 og 14 år, og det er åpent tirsdager og torsdager fra kl. 13 til 16. Det blir kule aktiviteter både ute i bakgården og innendørs og alt er gratis. Tilbudet er et samarbeid med JoY som til vanlig har klubb på Vahl skole.

Eventyruka

Mandag til fredag kl. 11–14 (Uke 32: 3. til 7. august)

Dykk inn i et eventyr og opplev en magisk uke med Sarah Camille Osmundsen som er forfatter og artist. Med historien som ramme leker barna seg gjennom uken med ulike aktiviteter knyttet til eventyret: sang, rytme, bevegelse, fantasi, improvisasjon, ord. Siste dag blir det avslutning med en liten visning for foreldre. For barn mellom 10 og 12 år. Grupper på 6 personer.

Påmelding til Eventyruka

Ordflyt

Mandag til fredag kl. 11–14 (Uke 33: 10. til 14. august)

Ordflyt er et verksted for ungdom mellom 15 og 18 år som er interessert i å uttrykke seg gjennom ord: slampoesi, rap, sangtekster. ammen med Sarah Camille gjør dere morsomme og kreative øvelser hver dag. Vi jobber i gruppe og individuelt. Alle skriver hver sin tekst. I tillegg lager vi en felles låt som spilles inn på slutten.

Påmelding til Ordflyt

5 på Grønland

Mandag til fredag kl. 9–14 (Uke 33: 10. til 14. august)

Bli med på en fantastisk, femdagers reise rundt i bydel Gamle Oslo. Opplev høsting av urter og grønnsaker hos bybonden på Losæter, fotokonkurranse av Oslos skyline fra klokketårnet til Grønland kirke, musikkverksted og middelalderleker i middelalderparken på Ladegården. Det serveres vegetarisk frokost, lunsj og frukt.

Påmelding til 5 på Grønland

Drawing as storytelling

Mandag til fredag kl. 10–13 (Uke 28: 6. til 10. juli)

Vil du lære å tegne portretter av kunstner Shwan Dler Qaradakis? I utstillingen The Golden Wish har Shwan produsert tegninger av flyktningbarn som blir utgangspunktet for workshopen. Kurset egner seg for ungdom mellom 15 og 18 år med interesse for tegning og kunstfag.  Det utbetales et kunsthonorar til hver deltaker og verket vil bli utstilt på museet i slutten av august.

Påmelding til Drawing as storytelling: mmo@oslomuseum.no

Hasansens verksted

Mandag til fredag kl. 9–14 (Uke 32 og 33: 3. til 14. august)

Kreativ workshop med kunstner Sayed Sattar Hasan: hver deltaker får utforske ulike typer håndverk som er nødvendige for å bygge en charpai som er en asiatisk dagseng. Kurset egner seg for ungdom i alderen 15 til 18 år med interesse for håndverk. Det utbetales et kunsthonorar til hver deltaker og verket vil bli utstilt på museet i slutten av august.

Påmelding til Hasansens verksted: mmo@oslomuseum.no