Velkommen til skeiv kulturkveld med livlige toner på Bymuseet!

Tirsdag 15. november inviterer Pride Art og Oslo Museum til skeiv kulturkveld på Bymuseet. Her kan du oppleve toner fra det sagnomsuste pianoet til Dag Frøland tangert av Stefan Ibsen Zlatanos og akustisk vellyd av Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim. Det ryktes i tillegg at Wenche Foss vil komme innom for å ta temperaturen på den skeive kulturen anno 2022.

Leder i Pride Art, Frederick Nathanael, gir oss en omvisning i utstillingen Skape(t)  og skuespiller Simon Andersen snakker om hvordan det var å være den første norske homofile rollefiguren på TV.

Mer om utstillingen Skape(t)

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Velkommen til et hyggelig og musikalsk museumsbesøk!

 

Om artistene

Stefan Ibsen Zlatanos
Stefan vokste opp i en musikalsk familie med en norsk far og en gresk mor. Han har utdannelse innen sang, direksjon, jazzpiano, hammerklaver og cembalo. Sommeren 2022 var han pianist in recidence på Troldhaugen med over 20 konserter på en uke, og sammen med Marcus Paus har han nettopp gitt ut singelen «Til et bilde av Lars Jorde».

Simon Andersen
Simon er en allsidig skuespiller som kanskje er mest kjent som Roy i De syv søstre. Roy var den første norske homofile rollefiguren på TV, og det førte til enorm medieoppmerksomhet. Han er også kjent for å parodiere Wenche Foss. For tiden spiller han i forestillingen «Margot i 100 over 80» i Ålesund.

Lisa Dillan med Asbjørn Lerheim
Lisa Dillan er en norsk jazzvokalist og improvisasjonskunstner som har gitt ut flere plater. Sammen med Asbjørn Erlend Lerheim på gitar har hun duoen Quite Quiet Project, som blant annet spiller Elvis-låter.

 

Pride Art

Pride Art er et nettverk av 600 kunstnere, som i 2022 har hatt 12 utstillinger over hele Norge. I Oslo har de nettopp avsluttet utstillingene LOVE/LIVE i Oslo Sporveier, og WUNDERKAMMER på DOGA. Pride Art står bak utstillingen Skape(t), i samarbeid med SKOKS og Sfinxa, som vises på Bymuseet ut året.

I samarbeid med:

I samarbeid med:

Fritt Ord
Kulturdepartementet