Åpningstider: Bymuseet og Teatermuseet: Tir.–søn. kl. 11–16 | Arbeidermuseet: Ons.–søn. kl. 11–16 | Interkulturelt Museum: Tir.–søn. kl. 11–16

Undergrunnsstemmer og frigjøringskamp i skeiv kunsthistorie. Få et innblikk i historien fra dem som selv har opplevd den.

Fra den første offisielle skeive utstillingen i Norge i 1985, til dagens skeive kunstnere. Gjennom kjente og ukjente verk, intervjuer, film og foto med aktivister og kunstnere, gir Pride Art et innblikk i Oslo skeive kunsthistorie.

ENGLISH

I utstillingen får du blant annet se verk fra den nylig avdøde kunstneren Kari Rolfsen, som var med på de aller første skeive utstillingene, et utvalg av de legendariske fotoene til Fin Serck-Hanssen, «10 blå menn» og 70-tallskunst fra det lesbiske kunstnerverkstedet Sfinxa. I tillegg får publikum oppleve en rekke verk som har vært viktige i norsk skeiv frigjøringsbevegelse. Blant annet verk knyttet til HIV/AIDS, konverteringsterapi, eldreomsorg og transaktivisme.

Utstillingen er laget av Pride Art i samarbeid med SKOKS og Sfinxa, og vises på Bymuseet. Støttet av Oslo kommune Kulturetaten, Bergesenstiftelsen, Fritt ord og Kulturdepartementet. Del av Skeivt kulturår 2022.


Hovedfoto:
© Fin Serck-Hanssen / BONO
«Jonny» fra serien «10 blå menn» (1985) var med i den første offisielle homoutstillingen i Norge, «Natt & Dag».

Andre foto:
«Football porn» av Vincent Langaard, som vant publikumsprisen i 2019 under Pride Art-utstillingen «I fought – therefore I am».

«Conversion Therapy» av Marc Kiska, som vant publikumsprisen i 2018.

Presseklipp fra midten av 80-tallet i LØVETANN, homomagasinet.

Fritt Ord
Kulturdepartementet

Praktisk Informasjon