Høsten 2022 inviterer Pride Art og Bymuseet til besøk i utstillingen «Skape(t). Undergrunnsstemmer og frigjøringskamp i skeiv kunsthistorie». Gjennom omvisning, refleksjon og samtale blir vi kjent med historien, og tilbyr en trygg ramme for følsomme tema som kjønn, identitet, seksualitet og skeiv alderdom.

Bli kjent med skeiv kunst- og kulturhistorie fra 1970-tallet til i dag. Oslos betydning som møteplass for lesbiske, homofile og andre skeive blir også belyst. Skeiv alderdom får særlig oppmerksomhet i formidlingen.

I 2022 er det 50 år siden forbudet mot homofilt samliv ble opphevet. Siden 1972 har samfunnet blitt åpnere og mer mangfoldig. Personer som bryter med tradisjonelle forventninger til kjønn og seksualitet kan i stadig større grad elske den de vil og leve sine liv slik de ønsker. Likevel opplever mange fortsatt fordommer, diskriminering og utfordringer på ulike plan. Det viser at vi må fortsette arbeidet for å sikre skeives rettigheter.

Mer om utstillingen Skape(t)

Tilbudet egner seg særlig for helse- og omsorgsarbeidere, studentgrupper innen helsefag, grupper fra eldresentre og boliger med service og private grupper.

Bestilling: Seniorkurator Linken Apall-Olsen lao@oslomuseum.no