Kunsthistoriker og nylig pensjonert byantikvar Janne Wilberg forteller fra morens dagbok fra årene 1942–45 om hvordan det var å være ungdom i Oslo under andre verdenskrig.

Søndag 16. april kl. 13 kan du bli med Janne Wilberg inn i utstillingen «Krig og hverdagsliv», og høre henne fortelle om morens hverdag under krigen.

Jannes mor, Torbjørg Sethne (Tobben), ble født i 1928 og vokste opp med foreldre og bror på Lilleborg fabrikker. I dagboken skriver hun om hverdager med rasjonering og varemangel, matauk og det daglige fokuset på middag. Livet handlet også om ungdommelige forelsker og interesse for filmstjerner, musikk og moter illustrert med bilder fra boken. Men innimellom finnes det referanser til flyalarm, sabotasjeaksjoner og kjentfolk i dekning. Her skildres også overgangen fra folkeskolen på Sagene til Katta (Oslo katedralskole) og møte med ungdom fra andre miljøer i byen. Boken forteller også om de første møtene med alkohol og hjemme alene-fester, hytteturer og uendelige sommerferier.

Omvisningen/foredraget inngår i inngangsbilletten du får kjøpt i museumsbutikken.

Praktisk Informasjon