Hvor går grensene i møtet mellom kunst og politikk? Profilerte kunstnere snakker ut om samfunnsengasjement i forhold til egen kunst.

Hvor går grensene i møtet mellom kunst og politikk? Profilerte kunstnere snakker ut om samfunnsengasjement i forhold til egen kunst.

Er det nødvendig med kritisk distanse, eller er personlige erfaringer med tematikken man behandler en forutsetning?

Kunstnerne diskuterer også hvilken plass politisk kunst har i samfunnet i dag.


I panelet

Shwan Dler Qaradaki (f.1977) er utdannet ved Kunstakademiet i Sulaimani i Kurdistan i Irak, NISS og Kunsthøgskolen i Oslo. Shwan Dler Qaradakis kritikerroste utstilling The Golden Wish, er bakgrunnen for at Interkulturelt Museum inviterer til denne samtalen. Her problematiserer Qaradaki enkeltmenneskets verdi i møte med den skandinaviske migrasjonspolitikken.

Pia Maria Roll (f.1970) er en norsk scenekunstner med en samfunnskritisk og aktivistisk praksis. Hun harfått mye oppmerksomhet for forestillingen Ways of Seeing som hadde premiere på Black Box i 2018.

Vanessa Baird (f. 1963) er utdannet ved Statens håndverks- og kunstakademi, Royal College of Art og Statens kunstakademi og arbeider med tegning.

Lars Sandås (1984) er utdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo, og har fått særlig oppmerksomhet rundt verkene som retter søkelys mot det åpne rusmiljøets tilstedeværelse i Oslo.

Lotte Konow Lund (f.1967) leder samtalen. Hun er en synlig og sosialt engasjert norsk billedkunstner med utdannelse fra Kunstakademiet i Oslo.

 

Samtalen er i kafé Frodig inne på Interkulturelt Museum. Utstillingen The Golden Wish er åpen før samtalen.

Begrensede antall plasser. Vi anbefaler å være tidlig ute og praktiserer “første mann til mølla-prinsippet”.

 

Støttet av 

Praktisk Informasjon