Bestilling

Miriam Rösler mir@oslomuseum.no / 40 20 46 39

Velg mellom følgende opplegg

1. Barnevennlig omvisning med museumspedagog
Inne i utstillingen får de treffe hesten Hallvard som forteller om livet som arbeidshest på fabrikken, kikke på elva mens den skifter farge og gjøre «rotteeksperiment». Vi avslutter med et besøk i bakgården i arbeiderboligen “Brenna” der vi snakker om vann og utedoer – og kanskje synger en liten sang.

2. Utstillingsbesøk
Det er også mulig å besøke museet uten omvisning. Det er mange ting å utforske den fargerike utstillingen: Midt i rommet troner Akerselva som skifter farge på grunn av utslippene fra fabrikken. Og i skuffene under elva kan nysgjerrige barn lete etter fargede rotter. Vi har også en miniatyr av hjemmet til Gunnar da han var liten, og åpner man den røde “hosteboksen” får man seg en overraskelse!

Fra Rammeplanen

• 3.6 Nærmiljø og samfunn. (…) Barnehagen skal bidra til at barn møter verden utenfor familien med tillit og nysgjerrighet. Den skal legge vekt på å styrke kunnskap om og tilknytning til lokalsamfunnet, natur, kunst og kultur, arbeidsliv, tradisjoner og levesett.