En tirsdag hver måned fra september til desember tilbyr vi faglig-kulinarisk påfyll: et populærvitenskapelig foredrag hvor man samtidig kan nyte en bedre middag på Frodig, Interkulturelt Museums nye kafé

Program: Mat & viten

Tirsdag 15. oktober kl. 18
Ikke lenger glemt – historien om innvandrerkvinnene ved Shazia Majid
Shazia Majid trodde hun visste det som var å vite om pakistansk-norske innvandrerkvinner. Likevel tok det henne to år å skrive deres 50-årige historie.
Les mer om arrangementet her
Meny: Pakistansk / indisk mat fra Punjab (vegetarisk alternativ)
Kjøp billett her

 


Tirsdag 5. november kl. 18:
Det gamle Egypt i globalhistorien ved Anders Bettum
Når begynner historien? Svaret på dette avhenger av hva man mener med «historie». Som student på Blindern ble Bettum overasket over at alle historiefagene begynte med det gamle Hellas, selv om foreleserne stadig vekk henviste til eldre tider.
Mer om arrangementet her
Meny: Kosheri (egyptisk streetfood, vegetar)
Kjøp billett her

 


Tirsdag 3. desember kl. 18
Hellas – «den vestlige sivilisasjonens vugge»: Om opprinnelsens myter og historiens tyngende arv ved Ageliki Lefkaditou
Siden 1800-tallet har forskere og forfattere gjort Hellas til fødestedet for «den europeiske sivilisasjonen».Hvilke nye myter og stereotypier produseres? Og tilhører antikkens Hellas mest Østen eller Vesten?
Les mer om arrangementet her
Meny: Gresk/tyrkisk meze
Kjøp billett her

 

 

 

Arrangementene er støttet av Fritt ord

Praktisk Informasjon

Oslo Museum bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre opplevelsen din. Ved å fortsette besøket på oslomuseum.no, godtar du bruken av informasjonskapsler. LES MER