Hva er utenforskap, og hvordan bekjemper vi det? I et av utstillingsrommene i «Typisk dem» kan du høre ungdom fortelle om sine opplevelser av utenforskap og inkludering.

Samarbeid for inkluderende dialog (SID) arbeider med å redusere sosial ekskludering av unge mennesker, følelsen av utenforskap og med å forhindre rekruttering til uønskede miljøer ved å skape dialog og bygge broer som fremmer stemmen til unge. Et viktig prinsipp er at man ikke skal snakk om, men med. Tanken er at god dialog kan bidra til å motvirke hatretorikk og skape tillit mellom ulike grupper.

I utstillingsrommet kan du få et innblikk i ungdommers tanker, følelser og opplevelser knyttet til det å føle seg ekskludert i samfunnet, og hva ungdommene selv mener må til for å unngå utenforskap. Hva skal til for å føle seg som en del av et samfunn?