Kvinneverkstedet SFINXA inviterer til en helaften med fremføring av snakkespillet «Lesbiafonisk Nintett» fra 1976, filmvisning og samtale om lesbisk kamp og lesbisk liv. Allsang, sosialt samvær og enkel servering. Arrangementet er åpent for alle.

Tirsdag 25. oktober inviterer kvinneverkstedet SFINXA til «Lesbisk aften» på Bymuseet. Det er duket for en helaften med samtale, filmvisning, sosialt samvær, sang og fremføringer.

Kvinner fra flere generasjoner framfører snakkespillet «Lesbiafonisk Nintett» fra 1976 under ledelse av Kjersti Fjeldstad. Inge Ås leder en samtale om de positive sidene ved lesbisk kamp og lesbisk liv, med Gerd Brantenberg, forfatter og aktiv i Lesbisk Bevegelse på 70- og- 80-tallet, Tina Skotnes, psykiatrisk sykepleier og kvinneaktivist, og Lily Sandstrøm, den yngste av de tre, som lever lesbisk og har bodd i mange land.

Det blir også filmvisning av «Kvinnekulturfestivalen 1979» fra Damefilm, og tid til sosialt samvær, allsang og enkel servering.

Under arrangementet vil det være mulig å kjøpe boka «Vi spiste, sov og drakk feminisme» og spesialnummeret av Byminner, «Skeiv oslohistorie», utgitt av Bymuseet i forbindelse med skeivt kulturår.

I forkant av arrangementet kan du bli med på en spennende omvisning i utstillingen «Skape(t)» med kunstner, kurator og aktivist Inge Ås fra SFINXA. Oppmøte kl. 17 i kaféen på Bymuseet.

Kvinneverkstedet SFINXA er samarbeidspartner i utstillingen «Skape(t)», en utstilling om undergrunnsstemmer og frigjøringskamp i skeiv kunsthistorie. Utstillingen er laget av Pride Art i samarbeid med SKOKS og SFINXA, og vises på Bymuseet ut 2022.

Støttet av

Kulturdepartementet
Fritt Ord