Fra panikkdagen til frigjøringsdagene – fotograf Rigmor Dahl Delphin dokumenterte krigsårene fra begynnelse til slutt. Bli kjent med fotografen, se unike bilder fra krigen og bli med på kuratoromvisning i utstillingen Krig og hverdagsliv.

Rigmor Dahl Delphin har vært en viktig person for å dokumentere krigshverdagen i Oslo. Hennes omfattende arkiv var en rik kilde da utstillingen Krig og hverdagsliv ble laget.

Bli med når fotoarkivar Vegard Skuseth forteller om fotografen som dokumenterte krigen. Avsluttes med besøk og omvisning i utstillingen ved kurator.

Reserver billetter her

Din trygghet er viktig for oss. Som et smitteverntiltak må publikum forhåndsbestille plass, selv om arrangementene er gratis.

Kuratoromvisning: Krig og hverdagsliv

Fotograf Rigmor Dahl Delphin dokumenterte krigsårene fra begynnelse til slutt. Bli kjent med fotografen, se unike bilder fra krigen og bli med på kuratoromvisning i utstillingen Krig og hverdagsliv.

Torsdag 8. oktober kl. 18

Se mer →
Omvisning med kurator

Oslohistorieseminaret 2020

«DET OKKUPERTE OSLO»
I 2020 er det 80 år siden Norge ble okkupert under 2.verdenskrig, og 75 år siden freden. Oslo Byarkiv, Byantikvaren i Oslo og Bymuseet inviterer til åpent historieseminar med temaet Oslo i krigstid.

Lørdag 10. oktober kl. 11-15.30

Se mer →
Seminar

Dokumentarfilm: Det hendte i går, det hender i dag

Norske krigsveteraner møter vår tids flyktninger i denne dokumentaren. Hvilke likheter og ulikheter finner vi i krigsfortellinger på tvers av landegrenser, og fra ulike tider?

Torsdag 15. oktober kl. 18

Se mer →
Filmvisning

Dokumentarfilm: Ninas barn

Fjorten jødiske barn fra Wien ble værende igjen på en sommerleir i Oslo i 1938. Dette er deres historie. Historien om et jødisk barnehjem og barna som ble reddet fra nazistene. Bli med på en intim, rørende og sterk filmvisning.

Torsdag 19. november kl. 18

Se mer →
Filmvisning