Fra panikkdagen til frigjøringsdagene – fotograf Rigmor Dahl Delphin dokumenterte krigsårene fra begynnelse til slutt. Bli kjent med fotografen, se unike bilder fra krigen og bli med på kuratoromvisning i utstillingen Krig og hverdagsliv.

Rigmor Dahl Delphin har vært en viktig person for å dokumentere krigshverdagen i Oslo. Hennes omfattende arkiv var en rik kilde da utstillingen Krig og hverdagsliv ble laget.

Bli med når fotoarkivar Vegard Skuseth forteller om fotografen som dokumenterte krigen. Avsluttes med besøk og omvisning i utstillingen ved kurator.

Reserver billetter her

Din trygghet er viktig for oss. Som et smitteverntiltak må publikum forhåndsbestille plass, selv om arrangementene er gratis.

Digitalt foredrag med Janne Wilberg: En bunker kommer aldri alene

Oslo rommer en spennende bunkerhistorie som er ukjent for mange. Sett deg til rette i sofaen og bli med på en historisk reise fra ditt eget hjem. Se opptaket fra live-sending her.

Opptak fra torsdag 4. mars kl. 18.00

Se mer →
Live-foredrag | Opptak

Morgenbladet – mer enn bare presse- og mediehistorie

Historiker og forfatter Erik Rudeng kommer til Bymuseet for å kåsere om Morgenbladet, Norges første dagsavis. Bli kjent med avisen, byen, historien, viljesterke enkeltpersoner, norsk offentlighet og norsk politikk- og kulturhistorie. Arrangement av Bymuseets venner.

Se mer →
Foredrag/kåseri

Oslohistorieseminaret 2022: Kampen om byens rom

Det har blitt kjempet mange kamper for og mot planer for Oslos utforming, utvikling og bruk av byen. Hva skal saneres og hva skal beholdes? Hvordan skal byen bygges – lavt og tett eller høyt og spredt? Hvem skal kunne bruke byens rom? Bli med på spennende historieseminar i oktober.

Lørdag 8. oktober kl. 09:30–16:00

Se mer →
Seminar