God førjul! Se våre åpningstider for jul og nyttår her

Mote, musikk og mat. Et uhøytidelig og musikalsk tilbakeblikk på de viltre 1970-årene ved kunsthistoriker Linken Apall-Olsen

Billetter kan kjøpes her

Saken oppdateres.

Aktuelle utstillinger

Bymuseet

Byblikk – Oslo i kunsten

Hvordan har kunstnere sett og tolket Oslo de siste 300 årene? Se byen gjennom kunstnernes øyne.

Fra 15. oktober 2021

OsLove – byhistorie for begynnere

Historien bak dagens mangfoldige storby.

Fast utstilling | Tirsdag til søndag kl. 11–16

HOVEDUTSTILLING

Krig og hverdagsliv

Hva skjer når hverdagens spilleregler blir endret, og du plutselig står overfor begrensninger og vanskelige valg? Gjennom helt unikt og hittil upublisert materiale får du innblikk i krigshverdagen til barn og unge i en okkupert hovedstad.

Tirsdag til søndag kl. 11–16

Kjøkkenveien til historien

Hvordan så bestemors kjøkken ut? Kjenner du igjen detaljer fra 50-tallskjøkkenet?

Fast utstilling | Tirsdag til søndag kl. 11–16

Fast utstilling

Wunderkammer: Unge stemmer om skeivt liv

Hvilke tanker har dagens ungdom om skeive liv? Verk fra elever ved Marienlyst skole og Skeiv Ungdom.

Ny miniutstilling fra 9. juni

Miniutstilling

Skape(t)

Undergrunnsstemmer og frigjøringskamp i skeiv kunsthistorie. Få et innblikk i historien fra dem som selv har opplevd den.

Fra 9. juni 2022

Din pust, din stemme

5. juni 2020 samles tusenvis av mennesker i Oslos gater. «We can’t breathe» er skrevet med sort tusj på protestplakatene, i solidaritet med George Floyd og ofre for rasisme og politivold. Bli med tilbake til demonstrasjonen i 2020, og se plakater, fotografier, filmklipp og refleksjoner.

Fra 18. oktober