Bli inspirert av historien i Oslo domkirke. Bli kjent med kirkens arkitektur, restaureringshistorie og kunsten i kirkerommet, og de religiøse og kulturelle budskap som formidles gjennom disse uttrykkene.

Oslo domkirke er et av byens eldste bygg og har en spennende kunst- og arkitekturhistorie. Bli med inn for å lære mer om historien.

RESERVER PLASS HER

Vandringen er gratis, men du må reservere plass. Vi følger nøye med på regjeringens koronatiltak og justerer eventuelt antall plasser i henhold til nye retningslinjer.

Oslo domkirke er et av byens eldste bygg og har en spennende kunst- og arkitekturhistorie. Kirken ble innviet i 1697, som byens tredje domkirke. Opprinnelig var kirken bygget i barokkstil, men fikk i 1850 et nygotisk interiør under Alexis de Cateuneufs restaurering. Hundre år senere, i 1950, ble kirken igjen restaurert og delvis ført tilbake til sitt opprinnelige barokke interiør av Arnstein Arneberg. Nord-Europas største sammenhengende takmaleri, malt av kunstneren Hugo Lous Mohr, sto ferdig til denne siste store ombyggingen.

Med: ledende domkirkeprest Valborg Orset Stene


I samarbeid med Oslo domkirke