Pipekonserter, slag, interne krangler, språklige uenigheter, branner, økonomiske utfordringer og sabotasjeforsøk. Bli med på en teaterhistorisk vandring gjennom gatene i Oslo.

Reserver plass her

Fra slutten av 1700-tallet opparbeidet Oslo seg et permanent teaterliv, men det skjedde ikke helt uten konflikt.

På Christiania Theater var pipekonserter et velkjent fenomen på 1800-tallet. I byens politivedtekter ble det påpekt at høylytte meningsuttalelser på offentlige forestillinger skulle opphøre dersom et tydelig lydsignal ble gitt for tredje gang. Men det var ikke alltid loven ble fulgt, og pipekonsertene gikk over til voldsomme teaterslag. Hør historien om disse slagene, interne krangler, språklige uenigheter, branner, økonomiske utfordringer og sabotasjeforsøk; hendelser som har bidratt til å forme teaterhistorien i Oslo.

Møtested er Arne Garborgs plass, mellom Arbeids- og Sosialdepartementet og Trefoldighetskirken.

Ved dramapedagog Heidrun Sølna Øverby, Teatermuseet